viernes, 19 de octubre de 2012

INAUGUREM LA TARDOR AMB CARBASSES

XIV FIRA DE LA CARBASSA
 
Carbasses de decoració en una de les parades
Aquest any estreno el blog amb un esdeveniment que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana a Esponellà, un poble de la província de Girona. S'anomena la Fira de la Carbassa, i aquest any ha complert la seva 14 ena edició. La veritat és que com a esdeveniment és totalment recomanable i sembla que la resposta de la gent és millor any rere any.
Què podem trobar a la fira? El producte estrella per suposat és la carbassa en tots els seus diferents tipus. Les carbasses són aliments antioxidants per excel·lència. Els antioxidants permeten la neutralització dels radicals lliures, i la seva perniciosa influència sobre la salut humana en ser capaços de produir nombroses malalties per degeneració de les cèl·lules, a més de ser tan saludables per la salut tenen un gust molt bò i podem fer nombros plats amb elles. Tampoc hem d'oblidar que se'ns presenta de diverses maneres, una de les més famoses: el cabell d'àngel.
 
Concurs de carbasses
La veritat és que l'ambient de la jornada va ser molt animat i no va faltar ni el producte, ni les ganes de la gent en participar d'alguna manera en l'esdeveniment. En primer lloc hi havia el concurs de carbasses, on tant gent local com de fora podien presentar les seves carbasses més grans per intentar guanyar els premis en metàlic. Tot i que degut la crisis s'han hagut de reduir la quantitat d'aquests (avans hi havia tres premis locals i tres de fora, ara en són dos per les dues categories) la participació va ser alta. Les carbasses més destacades per el seu pes van ser les que oscilaven entre 300 i 200kg, obviament van ser també les que es van emportar els premis més grans.
 
Els més petits intentant elaborar els fanalets
Un altre activitat que va tenir molt d'èxit van ser els tallers per els grans i petits. Un exemple n'és el taller de fanalets de carbassa que es va dur a terme durant tot el matí de dissabte.
No podem oblidar que les carbasses tenen un significat màgic a diversos països, relacionats amb el tema del Halloween i les bruixes.
 
Els tallers es van anar fent durant tot el cap de setamana, però també hi van haver altres activitats complementàries  com algunes xerrades i fins i tot la presència d'una orquestra formada per en Sedó i l'Adrià García d'allò més peculiar, on tots els instruments estàn fets amb carbasses.
 
 
 

Tastets de carbassa proposats per la organització
Un altre aspecte que la fira va tocar de prop va ser la gastronomia, centrada basicament en aquest producte. Moltes parades van proposar receptes a base de carbassa com cremes, pures o pastissos. La Montse, una de les propietaries d'una de les parades explica la seva visió del producte: "La visió de la carbassa ha anat canviant molt al llarg dels darrers anys. Avans era considerat un menjar de pobres però ara sembla que la gent ho utilitza més en plats com poden ser els chips o les diverses cremes que s'elaboren". També comentà que les ventes, tot i l'augment de visitants dels darrers anys a la fira sembla que la gent no s'anima a comprar massa. "No tant per la crisis com per haver-ho de carregar" (riu)
 
Venedora de productes a base de carbassa
 
Finalment el que es pot dir que va tenir més èxit van ser els tastets de carbassa. Crema, arros amb verdures i pastissos, aquests van ser les opcions que per el preu de 1 a 2€ es van poder probar a la fira.
 
En josep, el cuiner, preparant l'arros amb verdures
 
Així que amants de tot allò que és sa, ja saveu, podeu començar a incloure la carbassa als vostres àpats diaris ja que a més de ser molt saludable sembla ser que està més de moda que mai!
Us deixo amb un recull de fotos curioses de diferents tipus de carbasses:
 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario