viernes, 13 de abril de 2012

VIA CRUCIS VIVENT


SANT HILARI SACALM

Armat durant l'escena del Judici
Des de fa més de tres segles, Sant Hilari Sacalm celebra any rere any el seu Viacrucis vivent. Conservant la tradició processional transmetent-la de pares a fills, s'ha convertit en una manifestació popular tant important que fins i tot ultrapassa la seva geografia. Un any més els seus actors (gent del propi poble) ens han deleitat amb una fantastica representació, aquesta vegada amb el vent i el fred de protagonistes.
Durant els ultims anys el dia avans es celebrava també una de les escenes més populars de les festes, el dijous Sant, però enguany s'ha suprimit deixant només l'especlacle de divendres vespre.


Aquest esdeveniment està estructurat en forma de ruta, i seguint les diverses estacions que hi ha es pot anar seguint el Viacrucis escena per escena, totes relacionades amb la història de Jesús. L'hort de Getsemaní, el Judici Final, les Caigudes, els Lladres, el retrobament amb la seva mare...etc.

Una de les escenes més emotives, on s'apleguen centenars de persones, és la que li dóna més renom, la crucificció del personatge (o més coneguda com el calvari), situat als afores de la població, on la magnifica interpretació dels personatges juntament amb una excel·lent il·luminació i subratllat amb l'acústica de la música, captiva al públic.

Jesús portant la creu envoltat dels soldats

Per tots aquells que encara no ho han vist es recomana fermament de cara a l'any que ve ja que és un dels espectacles en viu que encara es mantenen a nivell de Catalunya i que persisteix any rere any gràcies a la il·lusió i les ganes dels seus participants els quals un any més sel's ha de felicitar per tant esplèndida actuació.

Cirineu acompanyat d'una petita actriu
Una de les parades del recorregut del Viacrucis

No hay comentarios:

Publicar un comentario