miércoles, 13 de junio de 2012

ON SÓN LES CIRERES?

FIRA DE LA CIRERA DE LLERS
Un cistell ple del producte protagonista
"I les cireres?" Aquesta és la pregunta que moltes de les persones es van fer el passat dissabte dia 10 de juny al visitar la 18a Fira de la cirera de Llers. No es pot dir que el producte no hi fos present però cal destacar que la fira d'aquest poble empordanès es va consolidar amb moltes altres propostes al marge del motiu principal.
La programació de l'esdeveniment va arrancar a les 8.30 del matí amb una marxa popular dels "Xiquets de Llers" i no va finalitzar fins ben entrat el vespre, tancant amb el concurs de cuina de la cirera de l'Empordà on els plats més originals a base de cireres tenien premi.
De parades de cireres només n'hi havia una i prou, per tant la gent que esperava una gran varietat ràpid va veure que la única possibilitat de comprar cireres era allà. Les dues opcions es presentaven en forma de caixa de 2,5kg a 12€ i de 6kg a 22€ (un preu un tant excessiu per molts dels visitants).
Dues de les venedores de la parada
Parada de cireres durant el matí
Sis productors locals van posar a la venda prop de cinc tones de cireres, totes destinades a aquesta única parada on l'objectiu principal era promocionar el producte local.
La idea era bona, però el resultat fou un tant decepcionant. No per la poca venda de cireres, sinó més aviat per l'ambient de la fira que va agafar un aire tan comercial que semblava que el producte estrella havia quedat eclipsat per altres interessos.
Faltaven activitats relacionades amb aquesta fruita i l'únic que hi tenia àmplia cabuda, el certàmen de cuina, es deixava per una hora tardana com les 7, cosa que no servia de gaire per la gent que venia a visitar la fira durant al matí, o que hi pretenia trobar més representació de la cirera.

Tot i així l'acollida que va tenir fou bona i la gent es va animar a passejar per l'ambient creat per les parades i activitats alternatives. Dues de les més destacades la trobada de puntaires i el campeonat d'escacs que es va organitzar durant tot el matí.

Trobada de puntaires
Campeonat d'escacs a la Fira









Sempre hi ha coses que criden l'atenció de manera exquisita i a la fira vam trobar alguns detalls d'allò més bonics que van ajudar una mica a portar la fira per el camí marcat sense oblidar les cireres. Arrecades de cireres, imans per la nevera... a vegades el simbolisme està present i un cop més s'ha demostrat que les coses més petites són a vegades les més significatives.
Arracades artesanals de Carmen Miranda
Imans de la Fira de la Cirera 2012










No hay comentarios:

Publicar un comentario