miércoles, 29 de febrero de 2012

DOLÇA COM LA MEL!

CRESPIÀ
Escut del poble de Crespià
El passat cap de setmana va tenir lloc a la província de Girona una de les fires més emblemàtiques i amb més història, la Fira de la Mel de Crespià que enguany compleix la seva 33a edició amb optimisme i ganes de superar aquesta mala època econòmica.

La Fira de la Mel de Crespià data de l'Edat Medieval en que es celebrava per beneficiar-se i vendre aquest producte tan antic i saludable en una pluralitat de formes, la mel. Decàdes després el poble ha decidit recuperar aquesta celebració amb el propòsit de promoure la venta de la mel local i complementar el cap de setmana amb diverses activitats, parades de productes artesanals i un ambient més que agradable.

El dissabte es va inaugurar la fira i fins entrada la tarda de diumenge la gent va poder gaudir d'aquest esdeveniment popular dedicat a la mel. L'alcalde del poble, el senyor Xavier Quer va explicar una mica la situació de la fira: "Com cada any estem molt contents del funcionament d'aquests dos dies, ha vingut força gent i el millor és que han respòs bé a la proposta. La crisis es nota una mica en les compres, ve la mateixa quantitat de gent però potser no compren tant".

Xavier Quer, alcalde de Crespià

Tot i ser la protagonista que dóna nom a la fira, altres productes van destacar a més de la mel, un exemple fou "l'hidromiel" de l'Empordà, un producte curiòs fet a base de mel que va causar sorpresa i curiositat entre els visitants. Vinagre de mel, vi, aiguardent...etc tot tenia cabuda a la parada d'en Pau d'aquest negoci familiar que promou una de les begudes més antigues de la història.


Hidromiel de l'Empordà


Colla Castellera de Figueres
A més de la possibilitat d'adquirir i tastar productes artesanals també es van proposar diferents activitats relacionades amb la fira o els seus voltants. Els fantàstics paisatges del voltant de Crespià van permetre complementar el dia amb diverses excursions (a cavall o a peu), rutes amb bicicleta, etc.
Per als menys actius durant tot el cap de setmana van poder gaudir de sardanes de la Principal de Porqueres a la plaça major i l'actuació dels castelleres de Figueres durant el matí del diumenge.
Com a proposta cultural els visitants van poder gaudir de l'exposició "Mirrors" - Miralls a càrrec del pintor Pedro Pérez Lyncay.



Col·lecció de pintures de Pedro Pérez

Finalment hi van haver diverses activitats infantils. Passeigos amb poni, un parc infantil i tallers de contes la tarda de dissabte. Una de les activitats que van tenir més èxit entre la mainada fou el concurs de munyir la vaca, on el guanyador es va emportar un petit premi.

Petit venedor a la parada de la mel
Una de les activitats de la fira: passeig amb carro


Cal dir doncs que la fira va ser tot un èxit i que la majoria de visitants no van poder resistir la tentació d'emportar-se a la casa la següent combinació. Nous, bunyols i el producte estrella un pot de mel de Crespià!


Els aliments més venuts de la fira. Nous, mel i bunyols

No hay comentarios:

Publicar un comentario