martes, 7 de febrero de 2012

ANEM DE REBAIXES!

PLATJA D'ARO
Cartell anunciant les rebaixes
Quan l'economia està en una situació poc atractiva, els estalvis deixen de ser estalvis per passar a ser "el sou del mes" i sembla que les coses més quotidianes es converteixen en grans adquisicions... en un context com aquest és on les rebaixes d'hivern passen a guanyar un paper important per els interessats en la moda o simplement els que busquen les millors ofertes per estalviar-se uns diners.
Durant aquestes setmanes anteriors les botigues d'arreu de la província han intentar liquidar els seus estocs i vendre els seus productes per donar pas com de costum als desitjats articles de "nova temporada". 30, 40, 50 i fins i tot 70% hem pogut veure als aparadors dels comerços on en temps complicats fins i tot la més exagerada de les ofertes és acceptable.
Un dels casos en els que ens hem volgut centrar és el d'un poble costaner on predomina el turisme de sol i platja, la festa i l'ambient estiuenc que desprèn tot i no ser cap dels mesos de calor. Aquest és Platja d'Aro, que buscant maneres de subsistir durant l'any ha ideat una solució cada vegada més extesa en molts llocs d'Espanya, obrir comerços els diumenges!
Per tal de vendre més i aprofitar un dia en que probablement molta gent no sap que fer, les botigues de Platja d'Aro han decidit que no tancaràn i que aprofitaràn aquest dia "extra" per treballar e intentar guanyar algun que altre client.
Els venedors de la sabataria Myriam per ex. comenten que venen més un cap de setmana que no pas cap altre dia. "El fet que els comerços obrin fa que hi hagi més ambient i que la gent s'animi a fer més coses".

Venedors de la sabateria "Myriam"

Qui també està content amb la idea són els compradors que veuen en l'opertura de les botigues els diumenges una oportunitat de passar una estona en parella o disfrutar una mica del temps lliure i desconectar de l'estress de la setmana. Una parella de Platja d'Aro ens expliquen els seus motius: "A nosaltres ens sembla molt bé que ho facin, anem a comprar els caps de setmana des de fa anys. És una bona oportunitat per anar els dos junts ja que entre setmana no tenim temps."
Piedad i Dani, parella de Platja d'Aro
Un altre dels avantatges de obrir els caps de setmana ve donat per la gent de fora, turistes que visiten Catalunya i que agraeixen l'opertura de les botigues diumenge per poder comprar alguna cosa o aconseguir els últims souvenirs que els falta triar.
Nadja Wolters, turista alemanya
Tot i així, si malgrat la possibilitat de comprar un diumenge no acaba de satisfer els que pensen que no deixa de ser una manera més de incentivar el consumisme, o els que creuen que economicament no hi ha pressupost per pensar en compres (ni tan sols en les ofertes més despampanants) sempre els hi queda la opció de passejar per la platja, trepitjar la freda sorra i gaudir del fantàstic paisatge que ens regala Platja d'Aro.
Paisatge marítim de Platja d'Aro

No hay comentarios:

Publicar un comentario