jueves, 23 de febrero de 2012

PER CARNAVAL, TOT S'HI VAL!

CARNESTOLTES
Una petita princesa del carnaval de Sant Hilari 

"Ara arriba Carnestoltes
tots sortim a passejar
ens posem una disfressa
per saltar, cantar i ballar"

Nens a l'escola, fills, cosins, germans, coneguts... de ben segur que heu sentit per algun lloc aquesta canço en boca dels més petits de la casa que ens porta a pensar que la festa més esperada del febrer ja és aquí, Carnestoltes ha arribat!
Aquest cop he volgut recopilar una mica de reportatge sobre com s'ha viscut aquesta festa durant la setmana passada, i la qual encara durarà fins a finals d'aquesta setmana en alguns llocs de la província de Girona.
Sembla obvi pensar que els principals protagonistes de la festa sempre són aquells que es disfrassen amb ganes de passar-ho bé i buscar el vestit més ingeniós per canviar de personatge durant un dia, però poques vegades recordem que qui viuen més de prop tot aquest esdeveniment són les botigues de disfresses.
Hem agafat l'opinió de dues de les botigues més conegudes de Girona, Hiperfiesta i Can Busquets que durant aquests dies han estat pendents de la situació.
En una entrevista als dos botiguers de les botigues, la Vanessa de l'Hiperfiesta i l'Emili de Can Busquets ens han revelat les respostes a les preguntes que a tots ens han rondat alguna vegada sobre el tema del carnestoltes:

 
Elisabet: Quines són les disfresses protagonistes d'aquest carnaval 2012?

Vanessa: En el nostre cas s'han venut moltes de policies i militars, però qualsevol de les dues opcions sexys!.
Emili: Una mica de tot, en general en una festa així tot hi té cabuda.


 
E:  Partint de la frase "per lluir s'ha de patir", creieu que encara que les condicions meteorològiques siguin adverses es segueix aquesta tendència?

V: Jo crec que sí, que encara que hi hagi el que hi hagi la gent busca lluir vestit.
E: Jo cambiaria aquesta frase per una altra, "per lluir s'ha de disfrutar" igual que en els partits de futbol!


 
E: Creieu que amb la crisis actual la gent es mira més els preus?

V: Està clar que sí! Avans potser compraven amb més antelació, ara la gent ve tota de cop l'última setmana perquè no saven si disfrassar-se, si no... i ho acaben comprant l'últim dia.
E: És com tot, en el nostre camp també es nota per suposat.


 
E: Què me'n podeu dir del tòpic noies sexys, i nois amb disfresses tontes?

V: Totalment cert, les noies busquen lluir coses sexys, mai no van a buscar coses divertides, els nois ho fan més, en recordo un que anava d'encantador de serps, amb una de ben gran que li sortia de l'entrecuix, s'ho curren prou!
E: És evident. Les noies busquen anar descarades, atrevides, amb "poca roba", en canvi als nois els hi agrada força vestir-se de noia. És curiòs!


 
E: Finalment, quin creieu que és el secret d'una bona disfressa?

V: Crec que els complements, són la clau!
E: Jo penso que el secret està en que t'agradi.


 
Vanessa, disfrassada al "Hiperfiesta"

 
Els petits participen amb les disfresses més tendres
Un dels pobles que viu el Carnestoltes amb il.lusió i ganes, moltes ganes, és Sant Hilari Sacalm que un any més proposà un dissabte amb activitats per a totes les franges d'edat que no deixen indiferent a ningú.
Els primers com sempre fóren els més petits, per als quals s'havia organitzat una rua des de l'Ajuntament fins al pavelló d'esports a càrrec del grup Grallers de Llagostera. Un cop allà amb la companyia del pallasso de la  "Companyia la Lluna" els nens van poder gaudir d'una tarda entretinguda amb ,molts balls i festa, la qual va tancar amb un berenar popular per tothom.
Cal dir que les disfresses van ser molt variades, des de animalons per els més petits, fins a pares disfressats del mateix que els fills i altres divertides propostes.

Un cowboy jugant després de la rua al pavelló
Per els grans la proposta va ser ben diferent, durant la tarda/vespre i la nit, la discoteca Villaret obria les seves portes a tots aquells disposats a passar una bona estona, disfressats o no. Per els que encara no tenien edat de celebrar-ho per la nit, els nois i noies de 12 a 16 anys, van obrir una sessió especial que durava des de les 9 fins a les 12 de la nit on el futur jovent de Sant Hilari va riure, cantar i ballar.

Un grup vestit de la disfressa de moda, el grup LMFAO

Finalment la nit la van tancar els joves i adults que van lluir les seves disfresses més originals per passar una bona estona, i perquè no? intentar guanyar el concurs de disfresses que organitza la discoteca Villaret per premiar la originalitat dels seus visitants. Indis, Mario's, autoxocs, militars, mecànics, personatges de l'edat medieval, animals... la varietat fou exquisita, però els que finalment es van portar les alavances de la nit van ser el grup de "Avatars" que es van emportar un dels premis a les disfresses més originals del poble.

Unes noies de Sant Hilari disfrassades d'indies

No hay comentarios:

Publicar un comentario