domingo, 22 de enero de 2012

VA DE FESOLS

FIRA DE SANT ANTONI

Cartell de la VII Fira de Sant Antoni
Música, bon temps, gent passejant per els estrets carrers de pedra, parades, desgustacions i fesols, molts fesols! Un any més Santa Pau tanca les últimes setmanes de gener amb la coneguda Fira de Sant Antoni o més popularment anomenada per la seva gent com a Fira del fesol.
Per tal de promocionar un dels productes quotidians més coneguts de la zona l'Associació de la Fira de Sant Antoni juntament amb el seu Ajuntament i amb la col·laboració de la diputació de Girona, la Generalitat i La Caixa organitza ja fa uns anys aquesta fira tan popular on tota cosa relacionada amb aquest producte hi té cabuda.
Durant tot el cap de setmana el poble va acollir als visitants interessats en el tema amb una gran varietat d'activitats possibles a escollir com cercaviles, concerts i excursions. La més popular sens dubte fou la fesolada de la plaça Major, on diversos restaurants de la zona van oferir una àmplia degustació dels seus plats més elaborats relacionats amb els fesols i molts d'ells amb la cuina volcànica. La proposta era senzilla, es podia tastar quatre tipus de plats diferents amb aigua i vi a canvi d'un tiquet a cinc euros. La gent va acollir la oferta amb entusiasme i no va dubtar en "picar" alguna cosa.

Remenant els deliciosos fesols de la degustació

Un dels punts claus de la Fira fou la venta de fesols i productes relacionats on els venedors estaven d'allò més entusiastes. En Josep i la Sandra, propietaris d'un negoci de fesols, comentaren el dia: "Creiem que ha estat un bon dia, les vendes van prou bé i la cosa s'anima. Els clients més freqüents per suposat no són els joves, però el que si que podem assegurar és que les persones que compren, els hi agrada cuinar".

Josep, la seva filla Sandra i la seva parada

Una de les botigues que va ser visitada per més gent i que en un dia com aquest va agafar més que mai part del protagonisme va ser el "Fesxup", una botiga oberta des de l'abril del 2011 per els propietaris del camping Lava i que té com a producte principal el fesol. Una dels seus millors i més coneguts productes, els carmels de fesols, populars entre petits i grans.

Productes de la botiga Fesxup


Mascotes del Fesxup animant la Fira


Ens ha agradat!
  • La bona gestió per redistribuir l'aparcament als visitants

  • La bona organització i la correcció generalitzada de l'esdeveniment

Mirant el producte avans de comprar

Pubilla i hereu de la Fira de Sant Antoni

1 comentario:

  1. una fira genial!!!! la botiga dels fesxups el millor del poble.
    Felicitats per aquesta iniciativa !!

    Anna

    ResponderEliminar