martes, 17 de enero de 2012

LLUMS, CÀMARA I ACCIÓ!

MUSEU DEL CINEMA
Una de cameres més primitives en el cinema
Aquest cap de setmana el dedico als cineastes, aquells que aburrits de quedar-se a casa mirant les noves estrenes prefereixen submergir-se més endins de la història del cinema sense haver d'anar massa lluny de casa. El museu del cinema de Girona es considera un dels pocs museus del món on podràs fer un viatge a través de 500 anys d’història de les imatges, veient quins foren els antecedents i orígens del cinema, com a tècnica i com a espectacle visual, i conèixer els inicis del setè art fins a l’arribada de la televisió. En aquest viatge ens acompanyarà la Col·lecció Tomàs Mallol, una de les col·leccions d’aparells cinematogràfics i precinematogràfics més reconegudes a nivell internacional.
Una visita recomanada per a tots els públics que permetrà veure com eren les primeres projeccions de cinema i espectacles d’imatges en moviment que han fet somniar els espectadors de totes les èpoques. En les diferents exposicions es poden trobar escenografies, diversos audiovisuals, rèpliques d'objectes interactives i observació directa d'efectes visuals.

Rèplica de les famoses "Tortugues Ninja"

Un dels avantatges més destacats al museu del cinema són les seves exposicions temporals que et permet anar canviant de temàtica al cap de un determinat temps. Ara per ara l'exposició que ens presenta és la d'Estrelles en venda! “Hollywood a la publicitat americana (1930-70). Col·lecció Roger Biosca”. Una exposició que pretent reflectir a partir d'un selecte nombre d'anuncis apareguts en revistes nordamericanes entre els anys 1930 i 1970, procedents de la Col·lecció Roger Biosca, que il·lustren aquesta intensa relació entre el cinema i la publicitat.

Anunci d'algun tipus de beguda
Publicitat de la beguda alcoholica Smirnoff



CINEMA TRUFFAUT

Vista de l'entrada general del cinema
Una altra proposta per els gironins amants del cine és el cinema Truffaut, un dels llocs més emblemàtics de Girona que ja fa uns anys que funciona amb l'ajuda de el Col·lectiu de Crtics de cinema de Girona. El 1992, mitjançant un acord amb l’empresa del Cinema Modern, el Col·lectiu va passar a programar la sala B del cinema, que quedà rebatejada com a Cinema-estudi Truffaut. Des de llavors, la sala ofereix cada setmana una pel·lícula en versió original, en dues o tres sessions diàries. Els membres del Col·lectiu s’encarreguen d’assessorar l’empresa en la programació, d’organitzar les presentacions (de pel·lícules, però també de llibres, de conferències...) que es fan a la sala i d’escriure i editar els programes setmanals, amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

Actualment les dues pel·licules que s'hi poden veure són "La Dama de Hierro" i "Son of Babylon", les dues molt recomanables. El preu per entrada oscila entre 4 i 6€. Si t'agrada el cinema, t'encanten les versions originals i vols passar una bona estona aquest és el teu cinema!

Interior del cinema Truffaut

No hay comentarios:

Publicar un comentario