miércoles, 28 de marzo de 2012

SANT HILARI TÉ SANG, COMPTEM AMB TU!

SANT HILARI SACALM
"Quan creguis que ja ho has fet tot encara pots..
DONAR SANG!"
El passat dissabte 24 de Març Sant Hilari va acollir una de les maratons més simpàtiques de Catalunya. Organitzat per l'Associació de Donants de sang i amb l'eslògan: "St. Hilari té sang, comptem amb tu!" el pavelló del poble es va omplir de persones disposades a donar sang i contribuir amb aquest gest solidari a els que més ho necessiten.
Les recaptacions van durar tot el dia, de 10 a 14.30h de matí i de 15.30 a 21h del vespre cosa que va permetre aconseguir un alt número de donants. La resposta per part de la gent va ser d'allò més satisfactòria i es va poder aconseguir que tot el poble s'impliques per una bona causa.
Amb aquest acte el que es pretenia era sensibilitzar sobre la necessitat de convertir la donació de sang en un hàbit, animar a nous donants i aconseguir un important número de donants durant la jornada (cosa que es va assolir a la perfecció!)

Llargues cues per anar a donar sang

Convertir-se en donant és d'allò més senzill i ràpid. N'hi ha prou en tenir ganes i voler contribuir en aquesta tasca tant important. Tot i així dintre de les restriccions hi ha el fet de tenir com a mínim 18 anys, pesar més de 50 kg i no és estrictament estar en dejuni.

Examinant la pressió a una donant

Durant tot el dia el pavelló de Sant Hilari es va convertir en un centre mèdic perfectament equipat per atendre als donants de sang. Camilles, metges, i fins i tot el refrigeri posterior! Tot preparat i en perfecte coordinació perquè la gent no tingues cap risc. Es van passar revisions per veure si la gent estava capacitada per donar-ne i també es va vetllar en tot moment per l'estat de cadascun dels que venien a col·laborar.

Servei de refrigeris després de la donació

Un altre dels atractius que va tenir la Marató fou la manera com va saber combinar salut amb entreteniment que va aconseguir esdevenir un dels principals atractius. Durant el matí l'ambient i la música va anar a càrrec de Ràdio Sant Hilari que van fer el programa en directe des del pavelló, per la tarda es va fer una "mini gala" on van participar diferents personalitats del poble  relacionades amb la música, la dança o l'espectacle.


Un dels grups de: "Les mares es desmadren"
Espectacle de sevillanes


Ens ha agradat!

- La combinació de entreteniment - salut - solidaritat

- La secció infantil on els nens s'ho podien passar d'allò més bé jugant, pintant o mirant l'espectacle de la tarda


Les escoles del poble van contribuir a decorar el pavelló

No hay comentarios:

Publicar un comentario