jueves, 3 de mayo de 2012

9a FIRA DE LES HERBES

T'agrada? És Peratallada!
Una setmana més anem en busca dels fets més destacats del cap de setmana a la província de Girona i aquesta vegada toca endinsar-se a la comarca del Baix Empordà.
Lavanda en una de les parades de la fira
El destí s'anomena Peratallada, i en aquest petit poble es celebra per nové any consecutiu la Fira de les Herbes, una oportunitat per gaudir dels productes més naturals que ens ofereix la natura en les seves diverses formes. Herbes fresques i seques, espècies, ungüents, olis essencials i licors, això i moltes coses més van ser de les que van poder disfrutar els visitants d'aquest esdeveniment annual que té com a objectiu donar a coneixer els encants d'aquest tipus de productes artesanals.
La fira, a més de oferir tota mena de parades es complementava amb altres activitats alternatives, com per exemple diverses exposicions. La més destacada entre elles la de Bonsais situada a la plaça dels Esquiladors.

Una altra de les possibilitats van ser els tallers, que van gaudir d'un èxit aclaparador, i a partir de senzilles explicacions van ensenyar als seus participants a fer infusions, sabons, pomades i fins i tot bombes efervescents per a la banyera!


Tallers artesans, fent bombes efervescents
Exposició de Bonsais de la zona




Una de les parades que va gaudir de més èxit va ser la de infusions i remeis, on a partir de una combinació de productes es pot aconseguir veritables meravelles. Contra l'insomni, l'estress, la indigestió i fins i tot per posar a fi a moltes malalties típiques, la gent no va dubtar en confiar en aquesta medicina alternativa. El producte més venut? Com ens va assegurar la hilarienca propietària de la parada: "Sens subte els que són per aprimar, són els que han tingut més èxit aquest any".

Una de les parades amb remeis casolans

Finalment un dels atractius turístics de Pertallada és indiscutiblement el seu encant, i gràcies el bon temps i l'ambient primaveral es va poder disfrutar del castell, la muralla i els diversos carrerons que formen un dels pobles més ben conservats de la província.

Vista dels carrers de Peratallada

Ens ha agradat!

  •  L'espectacle itinerant "L'esperit de la Natura" que van estar tot al matí animant la fira

  • El bon ambient d'un poble petit, ben conservat i tan rústic


Sabons naturals de una de les parades
Personatge de "L'Esperit de la natura"


No hay comentarios:

Publicar un comentario