jueves, 31 de mayo de 2012

HI HAVIA UNA VEGADA...

3a FIRA DEL CONTE DE MEDINYÀ

Cartell de la Fira del Conte
Hi havia una vegada un poble que volia portar als seus nens a un món màgic. Un món amb castells encantats, ogres, bruixes i princeses, personatges amb els quals de ben segur tots hem compartit infància i que gràcies a la Fira del Conte de Medinyà pretenen seguir formant part dels més petits.
Per tercer any consecutiu es celebra una nova edició de la Fira del Conte, un esdeveniment que té com a objectiu fer gaudir als nens i nenes del món de la ficció en un cap de setmana dedicat als contes.

La veritat és que sembla que per molt que les noves tecnologies s'imposin al paper els més petits segueixen preferint els contes de tota la vida i altres de nous que van apareixent. El dependent de la parada Llibreria 22 esta convencut que les històries que expliquen els contes tenen futur, i molt. "Crec que són coses que no et pot donar un i-PAD per exemple, el tacte del paper, els dibuixos desplegables... jo als meus fills els hi continuaré explicant contes".


En els llibres moltes vegades són importants els dibuixos. La Blanca Gonzáles, il·lustradora, té molt clar que "Les mans les tenim per alguna cosa, i que el que pugui fer un mateix té més valor que el que es pugui comprar".
 Sembla que la Fira del Conte tenia aquesta idea més que clara i moltes de les parades van optar per oferir als seus visitants tallers artesans de cuir, pintura, titelles o dibuixos. La resposta va ser molt bona tant per part dels pares com per els petits artistes.


Taller de manualitats amb cuir
Taller de titelles


Il·lustració en directe

Una de les parades amb més energia i ganes d'aprofitar un dia així va ser la parada de la Lola Martin, autora dels llibres de Margaritta Flop i la Rosaura, contacontes, que amb entusiasme, un vestuari realment original i moltes ganes van donar a coneixer "Pequeñas historias para gente sin edad", una recopilació de contes, poemes i històries per tots els públics.


Rosaura amb un dels vistants de la fira


En aquesta 3a edició de la Fira del Conte no podia faltar el màxim representant "de llibres" que com és evident fou la parada de les Biblioteques catalanes. Enguany a més de l'espai dotat amb tot tipus de llibres per nens, van incorporar un nou concurs que consistia en donar nom a les noves mascotes de la Biblioteca. Els nens van proposar molts noms i d'entre tots  triaran els guanyadors i ho publicaran a la web.


La llarga llista de "possibles" noms per les mascotes

El joc no pot faltar en la vida d'un nen, igual que no podia faltar en un esdeveniment d'aquest tipus. Una de les activitats que va atraure a grans i petits va ser l'apartat de "jocs d'avans" on molts dels actuals antepassats lúdics van pendre protagonisme tant per els pares que jugaven amb ells al pati, com per la nova generació que fascinats per la seva simplicitat, no van dubtar ni un moment en divertir-se de la manera més sana.

Pescant entrelles i peixos
Un dels jocs més populars de la fira
Jugant: pares i també fills




No hay comentarios:

Publicar un comentario