martes, 8 de mayo de 2012

ARRIBA LA 9a FIRA DEL SENGLAR

OSOR 
El protagonista de la diada: el senglar
En un dels pobles més petitets de la província de Girona, un any més arriba un dels esdeveniments més esperats per tots, la Fira del senglar. En aquesta novena edició Osor vol oferir i compartir amb tothom un dia de festa, cultura i gastronomia on el protagonista és aquest conegut animal: el senglar!
La diada va començar a les 9 del matí del diumenge dia 6 de maig i al vespre no es va para ni un moment de fer diverses activitats que van omplir el poble de gent, bon ambient i molta gresca.
Per tots aquells que no heu estat mai a la fira cal abandonar qualsevol pensament que pugui relacionar la fira del senglar exclusivament amb els caçadors. És un esdeveniment per tota la familia que juntament amb la Festa Major es considera una de les festes més importants del poble, com va assegurar una de les organitzadores Sara Oliveras.

L'ambient fou més que agradable i gràcies a la bona organització accedir i aparcar al poble era una feina més que fàcil.

Cuineres que preparaven deliciosos plats amb senglar

Preparant els plats per els tastets
Una de les facetes que es van potenciar més de la fira va ser la gastronomia. Els resultats van ser més que evidents. A les 11 del matí ja hi havia dues colles apuntades per menjar (una de joves i una de caçadors) cap a 100 persones en total. Per aquells que venien de pas hi havia la possibilitat de provar els deliciosos tastets, que valien 2,5€, i que combinaven la carn de senglar amb tot tipus d'alternatives: bolets, pomes, patates, castanyes...etc.
La opinió de les cuineres fou clara i precisa, "El que fem són plats típics, són plats que tothom fa a casa seva i que són d'allò més bons"
El secret d'aquesta fantastica cuina està dividit en dos factors: en primer lloc la importància de cuina poc a poc, i en segon lloc l'aigua amb que es cuina, si és de Osor sortirà d'allò més bò!


Els plats proposats, tots fets amb carn de senglar


Les activitats que es van dur a terme durant el diumenge també van ser d'allò més entretingudes i la gent es va animar a participar en moltes coses. Teatre per als més petits, l'actuació de la banda dels diables d'en Pere Botero i contes a carrec de David Planas. Una de les que va tenir més èxit va ser un espai que van muntar perquè la gent es puguès disfrassar i la veritat és que es pot dir que tothom es va animar i hi va posar moltes ganes.

Disfressa d'alcalde

Per suposat una part de la fira esta dedicat com no als caçadors, no exclusivament, però els amants de la caça del senglar van poder gaudir d'espais on comprar articles de caça i també exposicions de gossos de caçera.

Gos de caçera de l'exposició
Finalment s'ha de tenir en compte el ressó de la fira i la seva internacionalitat, entre els assistents una parella d'alemanys van donar la seva opinió, en Paul va comentar: "És el primer cop que venim a la fira i la veritat és que hem disfrutat molt. A Alemanya també es menja força senglar i es agradable trobar fires així aquí a Catalunya".

En Paul i la seva parella provant els tastets de senglar

Ens ha agradat!

  • La bona organització de l'aparcament

  • Que la Fira del Senglar no només sigui per caçadors sinó per disfrutar amb qui tu vulguis

L'hereu i la pubilla
Paisatge vist des del poble

2 comentarios:

  1. MOLT BONA CRITICA SI SENYOR....
    i amb tota la raó del mont va ser una fira estupenda.

    zenu by osorcity

    ResponderEliminar
  2. Som Quarts de Quatre, els que portàvem la instal·lació dels marcs a la fira del Senglar d'Osor. Gràcies pel comentari i us deixem el nostre mail per si ens voleu contactar...
    lluiiiiiiiiiis@gmail.com

    ResponderEliminar