viernes, 16 de diciembre de 2011

MANTENINT LA TRADICIÓ

FIRA DE L'AVET 2011
Cartell d'enguany de la Fira de l'Avet
Ja arriben les festes de Nadal i amb elles una de les fires més tradicionals i antigues de la província, la Fira de l'Avet que celebra ja la seva 31a edició amb la mateixa ilusió i ganes que la primera de totes.
Un ambient rústic, la proximitat de les festes nadalenques i el fred que caracteritza el mes de desembre són els ingredients d'aquest esdeveniment que es va donar a terme al petit poble d'Espinelves des del 3 a l'11 de desembre, amb moltes ganes tant per part dels seus organitzadors com participants.
Un any més els organitzadors van fer una grans feina respecte al tema de la distribució, pàrquing i gestió en general ja que no és senzill per un poble petit com Espinelves assimilar una quantitat considerable de visitants en una setmana. Segons els guardies urbans "tots els dies ha estat força ple, però més durant la setmana de pont que no pas els dissabtes i diumenges".
La "nova generació" de caganers
Parada dels "Rams de la sort"
Un cop a la fira es podien veure molts tipus diferents de parades distribuïdes entre els diferents carrers del poble. Hi havia de tot! Des de coses propiament nadalenques com tios, avets, figures de pessembre i nadales, a productes artesans, serveis i fins i tot llocs on descansar i fer un mos. També s'hi va vendre loteria, participacions de 5€ amb el número 98.397 que molta gent va comprar entusiasmada amb l'esperança de rebre una alegria en temps tan tèrbols.
A continuació faré una petita menció a les parades que van destacar a la fira i que van saver aprofitar aquests dies donats amb èxit .
En primer lloc cal destacar molt positivament un producte que per la seva senzillesa i significat va ser dels més populars, aquest va ser el Ram de la sort. Diuen les tradicions que si es compra un ram de vesc i es guarda durant tot l'any portarà sort a la casa, llavors el dia de St. Llúcia s'ha de cremar i compar-ne un de nou. Les condicions? Només una, que contingui 12 boles i la resta ja es complirà. Cal dir que la gent va contestar entusiasmada a la proposta i en busca de una mica més de sort per l'any que ve s'emportà un ram a casa.

Un bon eslògan publicitari
Pau Sastre un jove ajudant
Un altre negoci destaca fou el dels pins de nadal, que com a producte típic de la fira van fer les seves vendes una mica més humilment que altres anys. Miquel Malet, venedor des de ja fa uns anys donà la seva visió: "En general no ha sigut pas tan dolenta la setmana, els dies que vam vendre més potser van ser dimarts i dijous. Jo sóc més aviat optimista amb això de la crisis, a la gent li "inflen" molt el cap amb això de la crisis, i és clar, s'ho acaben creient".

Miquel Malet, un venedor optimista
La satisfacció de les bones ventes
Un altre servei important en la fira fóren les empreses de càtering, que seduïren els clients per mitjà de una cuina tradicional en directe, amb la fideuà i la botifarra com a plats principals. Jordi, el director ens explicà la situació actual del negoci. "Fa quatre anys que venim aquí, de moment no és que hagi anat pas massa bé, la crisis es nota i si es pot menjar a casa, la gent no dubtarà en prescindir d'un caprici innecessari".
Finalment un dels aspectes que també va fer cabuda en tipus de fira així va ser l'art, portat per Miquel Ordeig un pintor que durant tots aquells dies va presentar a l'església la seva exposició.

Un exemple dels meravellosos quadres de Miquel Ordeig
Que ens ha agradat!
  • L'ambient nadalenc en el que s'inspira la fira

  • La situació en general del poble com a lloc adequat i encantador per aquest tipus de fira
Les famoses coques d'espinelves

Visió general de la Fira de l'Avet

No hay comentarios:

Publicar un comentario