sábado, 31 de diciembre de 2011

30è PESSEBRE VIVENT


Cartell del pessebre vivent de Bruñola
BRUNYOLA

El pessebre vivent de Brunyola és un dels actes més típics que es duen a terme durant les vacances, es celebra cada any per aquestes dates que engloben les festes de Nadal i es considera una de les tradicions més reconegudes arreu de província.
Es comença a preparar a partir de la primera setmana de desembre i es pot dir que reuneix tot aquell que te alguna o altre relació amb el poble.


De ganes i feina no en falten i per això la preparació és tant llarga. El motiu per al qual només deixen participar a les persones vinculades amb el poble és senzilla, la finalitat és que tots aquells que han eren del poble hi tornin per unes dades tan significatives com les festes de Nadal.


Aquest any se celebrava el seu 30è aniversari i es pot dir que el resultat del pessebre va ser més que positiu. Van assistir al pessebre visitants de Anglès, Bescanó, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari, Hostalric...etc. La Lourdes Serra, una de les organitzadores del pessebre donà la seva opinió sobre el tema: "El primer dia hi va haver unes 500 persones aproximadament, però els dies següents n'esperem entre 1000 i 1500 al ser dies més importants. En general estem satisfets de la feina i podem dir amb orgull que tenim un dels pessebres mòbils més reconeguts de la província".


Preparant el pessebre vivent


El pessebre vivent s'obria amb unes diapositives a la plaça principal i amb un parell d'escenes en directe, una de la qual va resultar impactant per els seus espectadors, aquesta va ser la de l'àngel anunciant a Maria que seria l'escollida per ser la mare de Jesús. El moment més esperat, el de l'àngel baixant del campanar acompanyat d'una música d'allò més emotiva.


Escena en directe a la plaça del poble


A continuació es feia un recorregut amb diverses escenes relacionades amb l'època de Jesús en directe, on els seus participants feien un perfecte retrat de la societat amb situacions quotidianes com el mercat, rentar la roba al riu, oficis tradicionals...i fins i tot un caganer!


Escena de les dones cosint
Nena tocant els animalons del pessebre
Escena final, el naixement del messies


Una de les propostes que va agradar més als visitants per acompanyar l'experiència del pessebre vivent va ser el sorteig de les paneres a carrec dels organitzadors. La gent va comprar entusiasmada els números esperant una mica de sort que la loteria nacional no havia deixat. Els premiats es donaran a conèixer el dia del sorteig del nen.


La fantastica panera del sorteig


Ens ha agradat!

  • La involucració del poble en una activitat tan tradicional

  • L'ambient nadalenc que despren el poble en general
Els més petits aportant el seu gra de sorra
Vista general del campanar de Bruñola

No hay comentarios:

Publicar un comentario