miércoles, 7 de diciembre de 2011

XIX FESTA DE LA RATAFIA

BESALÚ
Una mostra de Ratafia
El passat dia 4 de desembre va tenir lloc a Besalú, un dels pobles més tradicionals i amb més història de la província, la XIX Festa de la Ratafia que un any més va omplir els carrers de parades, ambient i ratafia, molta ratafia!
Com cada any per aquesta temporada, Besalú celebra l'arribada del fred amb aquesta emblemàtica festa. Es considera una de les festa més locals que tenen i consisteix principalment en la desgustació i elaboració respecte a aquest producte. Com cada any el nucli fou obviament el Concurs de Ratafia, un concurs expressament per la gent del poble en que el guanyador del 1er premi es pot emportar 150€ a més del privilegi de convertir-se en part del jurat l'any segúent.

Aquest any van participar ni més ni menys que 29 participants particulars (a les empreses no els hi està permés) que van presentar la seva millor recepta de Ratafia per tal de poder impressionar el cèlebre jurat, format per l'ajuntament, varis experts en hosteleria i el guanyador de l'any passat.
Juntament amb la degustació de tapes combinades amb aquesta beguda el jurat va escollir el guanyador d'aquest any, que va guanyar amb 51 punts.

Jurat tastant la ratafia

Luisa Auguet va voler donar la seva opinió sobre el tema: "Cada any és diferent, no és el primer any que vinc i hi entenc força en això de la ratafia. Puc asseguroar que encara que els ingredients siguin els mateixos el gust i aroma de la ratafia sempre variarà, mai serà el mateix".
Luisa Auguet, entesa en Ratafia
A més a més del concurs de Ratafia, Besalú tenia moltes més coses per oferir com per exemple la fantastica actuació del grup "Tona Gafarot" que van tocar una sèrie de cançons Pop Folk compostes per ells mateixos amb un domini molt bò de la llengua anglesa i una melodia agradable. La gent ho va disfrutar molt i es va adequar perfectament a l'ambient i l'alegria de la fira.
"Tona Gafarot" tocant les seves cançons a la festa

Ens ha agradat!
  •  Com la gent del poble disfruta e interioritza aquesta festa

  • El poble en si és un indret preciós, molt rústic i amb molt d'encant. Molt recomanable.
L'avi Guillem amb la seva neta venent ratafia

Les ratafies participants al concurs

1 comentario: