lunes, 19 de diciembre de 2011

UN DIUMENGE AMB ELS PESCALLUNES

FIRA DE SANTA LLÚCIA
Vista general del riu que travessa el poble
Envoltat per un paisatge preciòs característic de la Garrotxa, amb un riu que alegra el poble amb el seu xiuxiueig constant i un fastastic casc antic ple d'edificis amb molta història, així es caracteritza el poble de Sant feliu de Pallerols. I si ja té encant per si mateix, se li ha de sumar el fet que el passat cap de setmana celebres la seva coneguda Fira de Santa Llúcia, que un any més es celebra amb moltes ganes i anima als seus habitants i visitants a participar en les seves activitats.
Pensades per ser dutes a terme a l'aire lliure, en bona companyia i fent el que més li agrada a un, destaquem dues de les que van tenir més èxit: la bicicletada i l'exposició de cotxes antics.

En primer lloc tenim la bicicletada popular, situada al pavelló esportiu a ritme de bona música va aconseguir atraure 199 participants, més que l'any passat degut a les condicions climàtiques, d'edats variades (entre 13 i 80 anys). La participació era lliure i per suposat hi havia premi per el guanyador que consistia en un fuet, un pernil, una ampolla de vi i un trofeu.
En Bernat Rigall, un jove de 16 anys que porta uns 5 anys participant en la cursa va dir: "És igual si es celebra o no una festa, si es guanya un premi o es perd...a mi el que m'agrada és participar".
Bernat Rigall, un jove participant

Exposició de cotxes d'època
A més a més de la bicicletada, un altre dels actes més populars fou l'exposició de cotxes i motos d'època que va anar acompanyat seguidament per una botifarrada popular on els seus visitants o participants van poder disfrutar d'un bon esmorzar.
El Sr. Lluís, membre de la MAG d'Olot, un grup que els agraden aquestes exposicions i que s'ho passen d'allò més bé anant a veure-les va afirmar:
"Jo crec que és una cosa que mai morirà, potser si que els joves no estan massa interessats però a partir dels 45 anys comença a donar-se compte un que és una activitat d'allò més interessant".




Un fet que va atraure molta gent i va destacar per la seva originalitat i rerefons solidari va ser la parada que van instal·lar els joves "Pescallunes" que per tal de recaudar diners per la Marató de TV3 proposaven una competició on es tractava de munyir una vaca ficticia durant un minut i extreure el màxim de llet possible, la qual llavors era mesurada per el jurat. El que més llet va aconseguir es va emportar un fuet de premi.

Un intrepid participant disposat a munyir la vaca

El patrimoni del poble és esplèndid i es va poder demostrar en llocs com l'exposició de pintura a càrreg de pintors locals o bé al Molí de la Conqueta, restaurat des del segle XII d'una bellesa rústica on destaca la seva antiguïtat.
A prop d'aquest hi havia una petita i entranyable exposició de bèsties, on grans i petits van poder veure i tocar els seus animals preferits.

Vista interior del Molí de la Conqueta

Finalment, però, el sentit desemboca tot en una simple estàtua al costat del riu, que explica l'origen i les característiques dels habitants del poble, "els pescallunes", nom donat a partir d'una llegenda d'un jove que volia pescar la lluna i que descriu aquestes com a "gent amb grans ilusions, somnis i molts projectes".

La bonica estàtua del "Pescallunes"

Com a conclusió cal dir que és una fira totalment recomanable i adient per tots aquells que els agrada fer coses a l'aire lliure i participar activament en les activitats que et proposen, aquells a qui els agrada l'aventura. No és un ambient de només passejar i passar un matí tranquil, el millor és fer coses que a tu t'agradin, disfrutar de l'ambient i passar-ho bé amb qui tu vulguis!

Home disfrutant de la botifarrada


Ens ha agradat!
  • El fantàstic paisatge de la Garrotxa

  • L'ambient de les activitats proposades i com els seus participants s'ho van passar d'allò més bé!

Guanyadores femenines de la bicicletada
Banda tocant música en viu als carrers

No hay comentarios:

Publicar un comentario