sábado, 31 de diciembre de 2011

30è PESSEBRE VIVENT


Cartell del pessebre vivent de Bruñola
BRUNYOLA

El pessebre vivent de Brunyola és un dels actes més típics que es duen a terme durant les vacances, es celebra cada any per aquestes dates que engloben les festes de Nadal i es considera una de les tradicions més reconegudes arreu de província.
Es comença a preparar a partir de la primera setmana de desembre i es pot dir que reuneix tot aquell que te alguna o altre relació amb el poble.


De ganes i feina no en falten i per això la preparació és tant llarga. El motiu per al qual només deixen participar a les persones vinculades amb el poble és senzilla, la finalitat és que tots aquells que han eren del poble hi tornin per unes dades tan significatives com les festes de Nadal.


Aquest any se celebrava el seu 30è aniversari i es pot dir que el resultat del pessebre va ser més que positiu. Van assistir al pessebre visitants de Anglès, Bescanó, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari, Hostalric...etc. La Lourdes Serra, una de les organitzadores del pessebre donà la seva opinió sobre el tema: "El primer dia hi va haver unes 500 persones aproximadament, però els dies següents n'esperem entre 1000 i 1500 al ser dies més importants. En general estem satisfets de la feina i podem dir amb orgull que tenim un dels pessebres mòbils més reconeguts de la província".


Preparant el pessebre vivent


El pessebre vivent s'obria amb unes diapositives a la plaça principal i amb un parell d'escenes en directe, una de la qual va resultar impactant per els seus espectadors, aquesta va ser la de l'àngel anunciant a Maria que seria l'escollida per ser la mare de Jesús. El moment més esperat, el de l'àngel baixant del campanar acompanyat d'una música d'allò més emotiva.


Escena en directe a la plaça del poble


A continuació es feia un recorregut amb diverses escenes relacionades amb l'època de Jesús en directe, on els seus participants feien un perfecte retrat de la societat amb situacions quotidianes com el mercat, rentar la roba al riu, oficis tradicionals...i fins i tot un caganer!


Escena de les dones cosint
Nena tocant els animalons del pessebre
Escena final, el naixement del messies


Una de les propostes que va agradar més als visitants per acompanyar l'experiència del pessebre vivent va ser el sorteig de les paneres a carrec dels organitzadors. La gent va comprar entusiasmada els números esperant una mica de sort que la loteria nacional no havia deixat. Els premiats es donaran a conèixer el dia del sorteig del nen.


La fantastica panera del sorteig


Ens ha agradat!

  • La involucració del poble en una activitat tan tradicional

  • L'ambient nadalenc que despren el poble en general
Els més petits aportant el seu gra de sorra
Vista general del campanar de Bruñola

miércoles, 28 de diciembre de 2011

BON NADAL I FELIÇ ANY 2012

A TOTS ELS QUE HEU ESTAT SEGUINT EL BLOG...

Moltes gràcies per haver estat seguint els petits reportatges de kfemaketfinde, espero que l'any segueixi essent igual o més productiu que el 2011 i que us pugui seguir oferint una programació d'allò més interessant!

Feliçes festes, que passeu uns dies rodejats de la gent que us estimeu i començeu bé aquest nou any 2012!

BON NADAL!

Elisabet

lunes, 19 de diciembre de 2011

UN DIUMENGE AMB ELS PESCALLUNES

FIRA DE SANTA LLÚCIA
Vista general del riu que travessa el poble
Envoltat per un paisatge preciòs característic de la Garrotxa, amb un riu que alegra el poble amb el seu xiuxiueig constant i un fastastic casc antic ple d'edificis amb molta història, així es caracteritza el poble de Sant feliu de Pallerols. I si ja té encant per si mateix, se li ha de sumar el fet que el passat cap de setmana celebres la seva coneguda Fira de Santa Llúcia, que un any més es celebra amb moltes ganes i anima als seus habitants i visitants a participar en les seves activitats.
Pensades per ser dutes a terme a l'aire lliure, en bona companyia i fent el que més li agrada a un, destaquem dues de les que van tenir més èxit: la bicicletada i l'exposició de cotxes antics.

En primer lloc tenim la bicicletada popular, situada al pavelló esportiu a ritme de bona música va aconseguir atraure 199 participants, més que l'any passat degut a les condicions climàtiques, d'edats variades (entre 13 i 80 anys). La participació era lliure i per suposat hi havia premi per el guanyador que consistia en un fuet, un pernil, una ampolla de vi i un trofeu.
En Bernat Rigall, un jove de 16 anys que porta uns 5 anys participant en la cursa va dir: "És igual si es celebra o no una festa, si es guanya un premi o es perd...a mi el que m'agrada és participar".
Bernat Rigall, un jove participant

Exposició de cotxes d'època
A més a més de la bicicletada, un altre dels actes més populars fou l'exposició de cotxes i motos d'època que va anar acompanyat seguidament per una botifarrada popular on els seus visitants o participants van poder disfrutar d'un bon esmorzar.
El Sr. Lluís, membre de la MAG d'Olot, un grup que els agraden aquestes exposicions i que s'ho passen d'allò més bé anant a veure-les va afirmar:
"Jo crec que és una cosa que mai morirà, potser si que els joves no estan massa interessats però a partir dels 45 anys comença a donar-se compte un que és una activitat d'allò més interessant".




Un fet que va atraure molta gent i va destacar per la seva originalitat i rerefons solidari va ser la parada que van instal·lar els joves "Pescallunes" que per tal de recaudar diners per la Marató de TV3 proposaven una competició on es tractava de munyir una vaca ficticia durant un minut i extreure el màxim de llet possible, la qual llavors era mesurada per el jurat. El que més llet va aconseguir es va emportar un fuet de premi.

Un intrepid participant disposat a munyir la vaca

El patrimoni del poble és esplèndid i es va poder demostrar en llocs com l'exposició de pintura a càrreg de pintors locals o bé al Molí de la Conqueta, restaurat des del segle XII d'una bellesa rústica on destaca la seva antiguïtat.
A prop d'aquest hi havia una petita i entranyable exposició de bèsties, on grans i petits van poder veure i tocar els seus animals preferits.

Vista interior del Molí de la Conqueta

Finalment, però, el sentit desemboca tot en una simple estàtua al costat del riu, que explica l'origen i les característiques dels habitants del poble, "els pescallunes", nom donat a partir d'una llegenda d'un jove que volia pescar la lluna i que descriu aquestes com a "gent amb grans ilusions, somnis i molts projectes".

La bonica estàtua del "Pescallunes"

Com a conclusió cal dir que és una fira totalment recomanable i adient per tots aquells que els agrada fer coses a l'aire lliure i participar activament en les activitats que et proposen, aquells a qui els agrada l'aventura. No és un ambient de només passejar i passar un matí tranquil, el millor és fer coses que a tu t'agradin, disfrutar de l'ambient i passar-ho bé amb qui tu vulguis!

Home disfrutant de la botifarrada


Ens ha agradat!
  • El fantàstic paisatge de la Garrotxa

  • L'ambient de les activitats proposades i com els seus participants s'ho van passar d'allò més bé!

Guanyadores femenines de la bicicletada
Banda tocant música en viu als carrers

viernes, 16 de diciembre de 2011

MANTENINT LA TRADICIÓ

FIRA DE L'AVET 2011
Cartell d'enguany de la Fira de l'Avet
Ja arriben les festes de Nadal i amb elles una de les fires més tradicionals i antigues de la província, la Fira de l'Avet que celebra ja la seva 31a edició amb la mateixa ilusió i ganes que la primera de totes.
Un ambient rústic, la proximitat de les festes nadalenques i el fred que caracteritza el mes de desembre són els ingredients d'aquest esdeveniment que es va donar a terme al petit poble d'Espinelves des del 3 a l'11 de desembre, amb moltes ganes tant per part dels seus organitzadors com participants.
Un any més els organitzadors van fer una grans feina respecte al tema de la distribució, pàrquing i gestió en general ja que no és senzill per un poble petit com Espinelves assimilar una quantitat considerable de visitants en una setmana. Segons els guardies urbans "tots els dies ha estat força ple, però més durant la setmana de pont que no pas els dissabtes i diumenges".
La "nova generació" de caganers
Parada dels "Rams de la sort"
Un cop a la fira es podien veure molts tipus diferents de parades distribuïdes entre els diferents carrers del poble. Hi havia de tot! Des de coses propiament nadalenques com tios, avets, figures de pessembre i nadales, a productes artesans, serveis i fins i tot llocs on descansar i fer un mos. També s'hi va vendre loteria, participacions de 5€ amb el número 98.397 que molta gent va comprar entusiasmada amb l'esperança de rebre una alegria en temps tan tèrbols.
A continuació faré una petita menció a les parades que van destacar a la fira i que van saver aprofitar aquests dies donats amb èxit .
En primer lloc cal destacar molt positivament un producte que per la seva senzillesa i significat va ser dels més populars, aquest va ser el Ram de la sort. Diuen les tradicions que si es compra un ram de vesc i es guarda durant tot l'any portarà sort a la casa, llavors el dia de St. Llúcia s'ha de cremar i compar-ne un de nou. Les condicions? Només una, que contingui 12 boles i la resta ja es complirà. Cal dir que la gent va contestar entusiasmada a la proposta i en busca de una mica més de sort per l'any que ve s'emportà un ram a casa.

Un bon eslògan publicitari
Pau Sastre un jove ajudant
Un altre negoci destaca fou el dels pins de nadal, que com a producte típic de la fira van fer les seves vendes una mica més humilment que altres anys. Miquel Malet, venedor des de ja fa uns anys donà la seva visió: "En general no ha sigut pas tan dolenta la setmana, els dies que vam vendre més potser van ser dimarts i dijous. Jo sóc més aviat optimista amb això de la crisis, a la gent li "inflen" molt el cap amb això de la crisis, i és clar, s'ho acaben creient".

Miquel Malet, un venedor optimista
La satisfacció de les bones ventes
Un altre servei important en la fira fóren les empreses de càtering, que seduïren els clients per mitjà de una cuina tradicional en directe, amb la fideuà i la botifarra com a plats principals. Jordi, el director ens explicà la situació actual del negoci. "Fa quatre anys que venim aquí, de moment no és que hagi anat pas massa bé, la crisis es nota i si es pot menjar a casa, la gent no dubtarà en prescindir d'un caprici innecessari".
Finalment un dels aspectes que també va fer cabuda en tipus de fira així va ser l'art, portat per Miquel Ordeig un pintor que durant tots aquells dies va presentar a l'església la seva exposició.

Un exemple dels meravellosos quadres de Miquel Ordeig
Que ens ha agradat!
  • L'ambient nadalenc en el que s'inspira la fira

  • La situació en general del poble com a lloc adequat i encantador per aquest tipus de fira
Les famoses coques d'espinelves

Visió general de la Fira de l'Avet

viernes, 9 de diciembre de 2011

A RITME DE NADALES, ARRIBA EL CHRISTMAS MARKET!

PLATJA D'ARO
Vista general del Christmas market
El passat cap de setmana, dies 3 i 4 de desembre, es va celebrar el primer Christmas Market a Platja d’Aro, una entranyable fira que durarà fins el dia 11 de desembre. Aquesta mostra, en forma d’estands, ofereix una àmplia gamma de productes , objectes i fins i tot serveis que es poden utilitzar com a regal en aquestes festes de Nadal que cada cop estan més pròximes.
Aquest original espai també ofereix una sèrie de parades centrades en el tema gastronòmic on la gent pot aprofitar les taules i cadires muntades enmig de la fira per fer un descans tot prenent un àpat deliciós. La plaça del Mil·lenari , lloc on es fa el Christmas Market, també ha estat escollida per ser el cor de l’encesa de llums de nadal i acollirà els propers dies el 1er concurs de corals i cançons de Nadal.
A ritme de les nadales i cançons relacionades amb la festa més conegudes internacionalment, les paradetes del Market van començar a obrir el diumenge a les 11 del matí per fer front a un nou dia de vendes després de l’èxit de la seva obertura el dissabte. Els venedors però no van tenir tots la mateixa visió de l’esdeveniment i cadascú va donar la seva opinió sobre el tema.
Rafa, a la seva parada de productes artesans
En Rafa, venedor de productes artesans la Jijonenca de Sant Feliu, va ser més aviat optimista respecte el tema. “Ahir va estar prou bé l’apertura, tampoc per tirar coets, però força bé. És normal que la gent no compri tant, tot i així hem de pensar en positiu”.
El senyor Albert, de Platja d’Aro, propietari de la parada de l’Hotel s’Agaró tampoc ho va trobar malament, “Nosaltres regalem un servei, potser no compraran, però si més no almenys ens coneixeran!”

Tot i així no tothom va ser tan optimista amb el tema, hi va haver participants del marquet que no estaven ni de bon tros tan segur de que les seves ventes durant la setmana fossin massa fructíferes, per exemple en Marc, venedor de pins, flors i nadales, de Catwork, el qual opina: "És el primer any que es fa, per tant ho trobo normal que la gent no ho conegui massa, tot i així ho veig malament, no sé pas si millorarà de cara la setmana que ve".


En un tipus de fira com el Christmas Market hi ha lloc per tot, inclús per l'art i en aquest cas un artista de Bordils, en Leonardo ho explica. "Jo he vingut per exposar i vendres les meves obres, ho faig a preu de taller que oscila entre uns 300 i 500€. A la gent li costa deixar anar els calers, tot i que la fira no va malament molta gent ve tan sols per mirar i poca cosa més, és normal tenint en compte els temps que corren".

Una mostra de l'exquisit art d'Alejo

Encara que el tema principal i l'ambient es van veure enfocats a l'espíritu nadalenc, no tot van ser parades propiament relacionades amb les festes. La solidaritat hi va ser representada a través de "Oncolliga" de Girona, la lliga catalana d'ajuda als malalts del càncer que recaudar diners a partir dels productes que venien.
Però la novetat més gran i també la parada que més gent va tenir va ser la clínica veterinària "Veterhouse" on les mascotes van ser els protagonistes. La gent estava entusiasmada amb la possibilitat d'incorporació d'un nou membre caní a la seva llar i molts van optar per realitzar allà mateix la compra.

Un petit cadell esperant per ser adoptat

Com a conclusió final es pot dir que va ser un esdeveniment molt dinàmic on aprofitant els dies de pont els compradors van poder realitzar les seves compres nadalenques a ritme de "Jinggle bell" en una fira senzilla, agradable i confortable.


Ens ha agradat!
  • Un ambient senzill però tradicional i gens carregós
  • Les facilitats que tenien les families amb nens ja que la fira disposava de llocs on els petits de la familia es poden entretenir
El gran Tió del Christmas Market

    Parada de figures per als pessebres
    Una client interessada en les nadales


miércoles, 7 de diciembre de 2011

XIX FESTA DE LA RATAFIA

BESALÚ
Una mostra de Ratafia
El passat dia 4 de desembre va tenir lloc a Besalú, un dels pobles més tradicionals i amb més història de la província, la XIX Festa de la Ratafia que un any més va omplir els carrers de parades, ambient i ratafia, molta ratafia!
Com cada any per aquesta temporada, Besalú celebra l'arribada del fred amb aquesta emblemàtica festa. Es considera una de les festa més locals que tenen i consisteix principalment en la desgustació i elaboració respecte a aquest producte. Com cada any el nucli fou obviament el Concurs de Ratafia, un concurs expressament per la gent del poble en que el guanyador del 1er premi es pot emportar 150€ a més del privilegi de convertir-se en part del jurat l'any segúent.

Aquest any van participar ni més ni menys que 29 participants particulars (a les empreses no els hi està permés) que van presentar la seva millor recepta de Ratafia per tal de poder impressionar el cèlebre jurat, format per l'ajuntament, varis experts en hosteleria i el guanyador de l'any passat.
Juntament amb la degustació de tapes combinades amb aquesta beguda el jurat va escollir el guanyador d'aquest any, que va guanyar amb 51 punts.

Jurat tastant la ratafia

Luisa Auguet va voler donar la seva opinió sobre el tema: "Cada any és diferent, no és el primer any que vinc i hi entenc força en això de la ratafia. Puc asseguroar que encara que els ingredients siguin els mateixos el gust i aroma de la ratafia sempre variarà, mai serà el mateix".
Luisa Auguet, entesa en Ratafia
A més a més del concurs de Ratafia, Besalú tenia moltes més coses per oferir com per exemple la fantastica actuació del grup "Tona Gafarot" que van tocar una sèrie de cançons Pop Folk compostes per ells mateixos amb un domini molt bò de la llengua anglesa i una melodia agradable. La gent ho va disfrutar molt i es va adequar perfectament a l'ambient i l'alegria de la fira.
"Tona Gafarot" tocant les seves cançons a la festa

Ens ha agradat!
  •  Com la gent del poble disfruta e interioritza aquesta festa

  • El poble en si és un indret preciós, molt rústic i amb molt d'encant. Molt recomanable.
L'avi Guillem amb la seva neta venent ratafia

Les ratafies participants al concurs

miércoles, 30 de noviembre de 2011

L'AMOR SÍ TÉ PREU

TOT NUVIS 2011
Una de les figuretes de recordatori de casament

Durant el passat cap de setmana, concretaments del 25 al 27 de novembre, va tenir lloc el ja conegut esdeveniment Totnuvis, una exposició dedicada i pensada per a les parelles que es volen casar, tant les que només els hi falta aquell petit detall com a les que estàn completament perdudes en aquest món de flors, vestits, elegància i formalitat.
Com cada any es va fer al Palau de Fires de Girona i va ser patrocinat per dues grans entitats: La Caixa i La Vanguardia. Dins el recinte s'hi van instal·lar al voltant de 100 expositors els quals van oferir els seus productes i serveis als visitants interessats.
Van participar tot tipus d'empreses: restaurants, càterings, perruqueries, estètiques, vestits, animació, floristeries, agències de viatges...etc.
Malgrat la mala sittuació econòmica moltes empreses no van caure en desesperació i es miren el futur de manera optimista. Un exemple en són els empresaris de "Wedding planner" i "Viatges.kom" que creuen que sempre es pot trobar bones oportunitats.

Empresaris optimistes a Totnuvis 2011

D'altres aprofiten la situació de crisis per reinventar noves maneres de fer negoci, la novetat són les anomenades "Bodas Low Cost" que per un pressupost limitat organitzen un casament un tant diferent, apaptat a les possibilitats dels nuvis i convidats.
Un altre tipus d'empresa que va tenir molta tirada van ser les agències de viatges que van donar la seva opinió sobre el tema. Santi Darde va comentar: "La cosa no està tan malament, almenys per nosaltres. Els llocs més solicitats per les parelles aquest any han estat EEUU i Àsia, uns 10-12 dies de mitjana i en general la tendència de les llunes de mel és fer-les en llocs més aviat càlids."

Director de l'empresa amb una parella

Vestits de festa a la passarel·la
Una de les propostes que més va agradar a la gent va ser la passarel·la on moltes de les botigues, perruqueries i estètiques presentaven els seus millors dissenys i creacions. Entre els participants hi havia Joiers Coma, Magaldi Home, Special Novias...i altres marques conegudes. Els pentinats els va oferir Pentinats Fortià, amb una demostració en directe de la seva feina sobre l'escenari.
A la mitja part també hi va haver lloc per alguna que altre actuació. Susanna del Saz i Maite Amer soprano i mezzosoprano, especialistes en actuacions en casaments van deleitar el públic amb la seva fantàstica veu cantant cadascuna un tema individual i un de conjunt.



Victoria, model de "Pentinats Fortià"

Moltes parelles van voler donar la seva opinió sobre el tema, una d'elles és la formada per Àlex i Alina: "Nosaltres ens casem a principis d'any, hem vingut a la fira concretament per buscar el vestit de núvia. Encara que estiguem en crisis, casar-se la gent es casarà igual però potser amb un pressupost més limitat. L'amor no es pot controlar, ni tant sols per els diners!"

Yolanda i Javi, amb una visió una mica diferent de l'altre van exposar els seus arguments: "Nosaltres sóm una parella que ens casarem l'any que ve, hem vingut perquè no tenim fotògraf. Les parelles ja no es casen tant, és un fet! I no només pel tema econòmic, ara tenir casar-se suposa una gran estabilitat, una estabilitat, seguretat que potser no tenim tant com avans actualment".

Per acabar cal destacar el producte estrella de tota la fira: Les fonts de xocolata, que van causar furar entre els visitants i que segons es diu seràn la nova tendència dels futurs casaments.

Exposició de fonts de xocolata

Ens ha agradat!
  • La interacció alhora de fer la passarel·la entre els models i el públic
  • L'amabilitat dels Dj's i les ganes d'animar l'ambient
50% de descomte en limusines i cotxes d'ocasió

Vista general del Palau de Fires

lunes, 28 de noviembre de 2011

CONCURS DE GOSSOS D'ATURA


Torroella de Montgrí

Els xais, preparats per començar el concurs
Per concloure aquest mes de Novembre i donant pas ben aviat a les fires i tradicions més nadalenques Torroella de Montgrí va celebrar el passat 27 de Novembre el conegut concurs de gossos d'atura, inclòs dintre del marc de la Fira de Sant Andreu.

És un concurs important a nivell nacional, i fins i tot internacional, on participen els millors gossos i pastors per poder demostrar qui és el millor de tots. Dintre d'aquest hi ha dues proves on posa en questió la compenetració entre gos i amo, al igual que les capacitats del gos per rebre, entendre i realitzar correctament la seva feina. Tant en una com a l'altre el gos ha de dirigir les ovelles fins a un lloc determinat i controlar en tot moment el ramat a partir de les ordres que li dona el pastor. Si es supera la primera prova es pot accedir a la segona i al final el gos que té més punts és el guanyador. Per suposat el jurat posa unes regles i criteris determinats com el temps, l'obediència i altres factors.

"El bon rollo" entre els concursants
Aquest any els gossos d'atura estaven molt ben entrenats i això va donar lloc a unes diferències insignificants entre uns i altres que van posar els nervis dels participants a flor de pell i fins l'últim moment no es podia deduïr qui seria el guanyador d'enguany. Tot i això cal dir que entre uns i altres hi havia una relació molt cordial i la competitivitat era el de menys. La majoria eren pastors i gossos que es dediquen a això i treballen en aquesta feina, la mitja respecte l'edat canina oscilava entre 4 i 5 anys, i entre ells feien la broma de: "els nostres gossos no estàn a l'atur!".
La competició es va fer a l'aire lliure, on van instalar unes grades perquè la gent i les seves mascotes puguessin disfrutar de l'espectacle amb tranquilitat i comoditat.

Durant la mitja part de la competició va tenir lloc un interessant espectacle a càrrec del club Parapent Pirenac (d'Organyà) on els seus membres van imitar la competició amb unes disfresses d'allò més treballades i moltes ganes de donar un toc d'humor al matí.
Finalment van acabar amb una demostració de parapent que no va tenir massa èxit degut a les condicions atmosfèriques, no feia gens de vent.

Club Parapent Pirenac d'Organya
 El concursant que va guanyar el primer premi amb 320 punts va ser el vasc Peyo Segurola, però no va ser l'únic guanyador del matí, ja que qui es va emportar el xai que es sortejava amb les entrades del concurs va ser Josep Llinare. Se'ls felicita ben cordialment des d'aquí.

Guanyador: Peyo Segurola i Artzai
Ens ha agradat!
  • Una bona intercomunicació entre els participants i el públic que va crear un ambient càlid i proper

  • Una molt bona distribució del camp per oferir als visitants una acomodació còmoda i ben situada 
Per a totes les edats: Jose Prat i el seu net Arnau
Espectadors preparats per veure el concurs


Un exemple de un dels participants del concurs: