lunes, 28 de noviembre de 2011

CONCURS DE GOSSOS D'ATURA


Torroella de Montgrí

Els xais, preparats per començar el concurs
Per concloure aquest mes de Novembre i donant pas ben aviat a les fires i tradicions més nadalenques Torroella de Montgrí va celebrar el passat 27 de Novembre el conegut concurs de gossos d'atura, inclòs dintre del marc de la Fira de Sant Andreu.

És un concurs important a nivell nacional, i fins i tot internacional, on participen els millors gossos i pastors per poder demostrar qui és el millor de tots. Dintre d'aquest hi ha dues proves on posa en questió la compenetració entre gos i amo, al igual que les capacitats del gos per rebre, entendre i realitzar correctament la seva feina. Tant en una com a l'altre el gos ha de dirigir les ovelles fins a un lloc determinat i controlar en tot moment el ramat a partir de les ordres que li dona el pastor. Si es supera la primera prova es pot accedir a la segona i al final el gos que té més punts és el guanyador. Per suposat el jurat posa unes regles i criteris determinats com el temps, l'obediència i altres factors.

"El bon rollo" entre els concursants
Aquest any els gossos d'atura estaven molt ben entrenats i això va donar lloc a unes diferències insignificants entre uns i altres que van posar els nervis dels participants a flor de pell i fins l'últim moment no es podia deduïr qui seria el guanyador d'enguany. Tot i això cal dir que entre uns i altres hi havia una relació molt cordial i la competitivitat era el de menys. La majoria eren pastors i gossos que es dediquen a això i treballen en aquesta feina, la mitja respecte l'edat canina oscilava entre 4 i 5 anys, i entre ells feien la broma de: "els nostres gossos no estàn a l'atur!".
La competició es va fer a l'aire lliure, on van instalar unes grades perquè la gent i les seves mascotes puguessin disfrutar de l'espectacle amb tranquilitat i comoditat.

Durant la mitja part de la competició va tenir lloc un interessant espectacle a càrrec del club Parapent Pirenac (d'Organyà) on els seus membres van imitar la competició amb unes disfresses d'allò més treballades i moltes ganes de donar un toc d'humor al matí.
Finalment van acabar amb una demostració de parapent que no va tenir massa èxit degut a les condicions atmosfèriques, no feia gens de vent.

Club Parapent Pirenac d'Organya
 El concursant que va guanyar el primer premi amb 320 punts va ser el vasc Peyo Segurola, però no va ser l'únic guanyador del matí, ja que qui es va emportar el xai que es sortejava amb les entrades del concurs va ser Josep Llinare. Se'ls felicita ben cordialment des d'aquí.

Guanyador: Peyo Segurola i Artzai
Ens ha agradat!
  • Una bona intercomunicació entre els participants i el públic que va crear un ambient càlid i proper

  • Una molt bona distribució del camp per oferir als visitants una acomodació còmoda i ben situada 
Per a totes les edats: Jose Prat i el seu net Arnau
Espectadors preparats per veure el concurs


Un exemple de un dels participants del concurs:


1 comentario: