viernes, 11 de noviembre de 2011

AL MAL TEMPS, BONA CARA

FIRES DE SANT NARCÍS 2011
Parc del migdia a les 10 del matí, sense gegants

El passat cap de setmana, els dies 5 i 6 de novembre, les festes de Sant Narcís es van veure seriament afectades per la pluja i els xàfecs que van caure durant tot el cap de setmana, accentuant la seva intensitat el diumenge durant tot el dia.
Moltes activitats, en molts àmbits es van veure afectades per el temporal. com per exemple les activitats que s'havien de realitzar a l'aire lliure. La típica trobada de gegants, que s'havia de fer al parc de migdia es va anul·lar i també l'esperada demostració d'Agility a càrrec del GEIEG de Palau.
Tot i així, el que no va poder esborrar la pluja van ser les ganes de fer coses que tenia la gent, que va aprofitar les activitats interiors.

Un exemple en va ser el mercat d'obejectes antics i de colecció que cada diumenge es disposa a les rambles del barri vell de Girona, tot i que Jesús Ruíz, coleccionista i venedor assegura que "Aquesta setmana hi ha menys gent que de costum, el mal temps fa que la gent es quedi més a casa o simplement es tanqui en cafeteries i restaurants."
Jesús Ruíz, "Quan fa mal temps la gent no ve tant"
Mostra del temporal de diumenge al matí

Coleccionista que aprofita per fer el cafè tot jugant amb les
noves adquisions al mercat d'antiguitats

Una de les activitats més visitades el diumenge fou el Caixafòrum, que aquest cop presentava dues exposicions: "Un altre Egipte" i el "TV ART".
La primera era més aviat petita, però no per això menys variada. A més d'anar passant una sèrie de "minipelícules" presentava una colecció d'objectes de la època a partir dels quals es podia anar comparant i veient com han canviat les tendències en quant a roba, maquillatge, o bé joies.

Mostra del calçat de la època egípcia


Mostra d'un dels cortometrages més vistos
L'altra part era l'exposició TV ART, relacionada amb el canal-visual. L'exposició constava de uns petits cortometratges de durada variada (entre 3' i 50' minuts) on es tractaven diferents temes relacionats amb els mitjans de comunicació i tot el que és visual.
Un exemple n'és un dels videos més vist: "Kojak Wang" que dura tan sols 3 minuts però que reflecteix a la perfecció "una atmósfera de rock imatges rapides i repetides. Lasers de color i  una dona davant de un ordinador. Violencia del mon tal com mostra  l'industria de la telecomunicació." tal com es descriu a la presentació.
Molta gent va assistir a l'activitat i van disfrutar d'un intens matí encara que fos passat per aigua.

Imatge del cabal del riu a primeres hore del matí

També va tenir èxit les portes obertes del patí de les Magnòlies i l'Auditori Josep Irla, on es va presentar el quadre: El gran dia de Girona. Allà un parella va opinar sobre les Festes d'aquest any, les cuals ells qualifiquen de variades i en molts casos "gratuïtes" cosa que en temps de crisis és vital. Van insistir en les coses bones que ofereix el programa infantil proposat enguany.
Exposició del quadre: El gran dia de Girona

No hay comentarios:

Publicar un comentario