jueves, 3 de noviembre de 2011

PRIMERA IMPRESSIÓ DE SANT NARCÍS 2011

FESTES DE SANT NARCÍS

Com és típic cada any Girona dóna per ben entrada la tardor a partir de les Festes de Sant Narcís, una de les èpoques més esperades per els seus habitants, venedors, serveis, turistes..etc. i sobretot ideal per compartir amb la gent, siguin familiars, amics o veïns. Aquest any s'han establert des del 28 d'Octubre al 6 de Novembre, coincidint durant la primera setmana amb el pont de Tots Sants.
Una Festa Major d'aquest tipus tan extensa i tan viscuda per tothom és obvi que dóna lloc a una diversitat molt gran d'opinions i no he trobat millor manera d'explicar-la que fer-ho a partir de testimonis i opinions diverses sobre els diferents aspectes que s'han mostrat durant aquests dies. Anem doncs a veure algunes de les visions de la primera de les dues setmanes de Festes a Girona.


Cartell 2011, Joan Mateu
En primer lloc vull comentar les discrepances que han sorgit a partir del cartell de presentació de les Fires de Sant Narcís, fet per un pintor de Salt, Joan Mateu. En paraules del mateix autor, el cartell és una representació "molt lliure" de la Catedral de Girona "com a emblema de la ciutat" Mateu ha reflexionat que es poden fer "moltes lectures", des d'una Girona moderna, passant per una de "renovada" o fins i tot una ciutat "decadent".
El cartell, composat per una rentadora sobre la que hi ha una gàvia amb un ocell negre agafat a aquesta, ha creat molta polèmica entre la gent.
Hi ha persones que l'han qualificat de "Molt creatiu i modern, una manera d'expressar moltes coses a la vegada" o bé n'han fet una representació pròpia: "Pot representar una fugida a la rutina, unes festes en les quals pots gaudir de llibertat, com l'ocell".
Altre gent no hi han trobat el sentit, com per ex. dues dones que l'han qualificat d'extrany i no massa estètic.

Les opinions han sigut també diverses en quant a la franja d'edat i els interessos dins d'aquesta festa. Una parella de Girona que cada any van criticar el fet "que cada any acaba essent el mateix, i si canvien alguna cosa t'has d'informar molt bé per saber-ho tot al respecte".
Una altra familia, aquesta de Santa Coloma de Farners, va criticar les dificultats que es té per trobar aparcament a Girona. "Nosaltres hem estat buscant aparcament 3/4 d'hora i cal dir que no hem aparcat a prop d'aquí". Amb això van relacionar el fet que hi ha grans aglomeracions de gent i que molts cops pot arribar a ser "agoviant". Malgrat tot el seu motiu principal va ser portar la seva filla a les fires, les quals segons el seu gust van estar bé.

També hi ha l'opinió per part del jovent, el qual estava força content amb les fires, però no gaire amb les barraques, que segons ell estàven més bé l'any passat per diversos motius com distribució, varietat...etc.
Un altre tema criticat va ser el dels concerts que no van acabar de ser de l'agrat dels seus visitants.
Berta Roca, estudiant a Girona ens explica: "A vegades és millor portar un parell de grup més coneguts i no tants de variats ja que està molt bé que promocionin els grups locals, però també fa falta veure una mica de categoria en quant a aquest sentit".

Un altre aspecte interessant van ser els comerços, els quals van donar la seva opinió de veterans afirmant que "les ventes van malament, igual que el nostre país". Però per sobre de les dificultats d'enguany van trobar-hi el costat bò, per exemple el fet de que el primer cap de setmana hagi caigut en pont i això ha fet que vingués més gent, tot i que com afirma un venedor de formatges: "Molta gent només ve a passejar, i no pas amb la idea de comprar".

Una opinió que s'ha de considerar, no com a menys important, és precisament de la gent que NO ESTAVA durant les festes de Girona, i això ens porta a preguntar-nos, perquè no?
Montse Turon, va marxar durant el pont
Tenim dos opinions diferents de dues persones que han preferit aprofitar aquest pont per marxar cap a fora de Girona i potser buscar coses diferents de les que ens pot oferir la pròpia ciutat.
La primera d'elles és la Montserrat Turon, treballadora de l'Hotel Rural de Sant Hilari Sacalm, que ens explica la seva opinió sobre el tema:

"Durant el pont hem marxat a Finlàndia i Estònia, ja que era una bona oportunitat per viatjar durant uns dies, i en el meu cas concret poder visitar altres tipus de llocs per veure també com està el tema hosteleria i serveis allà. A més a més és bò que les Festes de Sant Narcís durin dues setmanes perquè això ens permet anar-hi l'altre setmana i disfrutar-ne igualment. Call dir que ens ha agradat moltíssim

Anjelika Lapko, gironina que també ha marxat durant el pont
Un altre viatjant en potència és Anjelika Lapko, professora d'anglès de Sant Hilari Sacalm, que també ens ha donat la seva opinió sobre el tema:

"Un viatge fantàstic! A mi personalment m'ha anat molt bé agafar aquest pont per marxar, i més tenint en compte com està la situació a Girona amb el tema de l'aeroport i tot, a la gent li convé viatjar ara com més millor degut a aquesta incertesa que dóna Ryanair als seus clients. Girona està molt bé,i durant les Festes de Sant Narcís necra més, però marxar et permet gaudir de diferent coses com l'art, la música, veure diferent gent, com viuen...etc."


No hay comentarios:

Publicar un comentario