miércoles, 23 de noviembre de 2011

CONTACTE DIRECTE AMB LA NATURA

33a FIRA DE SANT MARTIRIÀ
Participant amb el seu cavall de raça àrab
Una de les fires més antigues però alhora més apreciades de Banyoles és la Fira de Sant Martirià que es va donar el passat cap de setmana, dies 18, 19 i 20 de Novembre. És una fira amb una gran història, ja que se celebra des del segle passat on l'any 1978 es va recuperar i s'ha anat mantinguent fins ara. Un dels problemes als quals es va haver d'enfrontar enguany com moltes de les festes celebrades aquest mes de Novembre va ser la pluja i les adverses condicions meteorològiques.
En aquesta fira podem gaudir de moltes activitats, però cal destacar que el protagonista principal és i sempre serà l'animal, en aquest cas el cavall, al voltant del qual gira el sentit de tota aquesta fira.
Aquest any hi cal dir que hi han hagut menys participants que de costum en les tres categories que presenta la fira: la del cavall clàssic espanyol, el cavall àrab i el cavall de conans.
També ha sigut una mala temporada per els cavalls, ja que degut a la pluja patinen i a les nits es veuen obligats a estar sols i vigilats sota un temps una mica molest. Una parella, Joan i Margarita, visitants de la fira opinen sobre el tema: "No entenem perquè hi ha tants problemes, es podria posar una carpa i a més d'assegurar-se la protecció del recinte no hi hauria tant d'enrenou amb el tema de si fa bon o mal temps".
Vista general del paisatge i els seus participants
Un altre justificació de la poca participació ens la dona Vicente Jodar Fernandez (jutge del concurs), el qual explica: "Potser si que en part és per la crisis, però de fet el manteniment d'un animal com el caball no és excessiu. Què pot costar? Uns 100€ al mes? Potser és més car mantenir un Rotweiller! Tot i així està molt bé per ser un campeonat comarcal tenint en compte de que el millor és el de Sevilla i molts dels participants que hi ha aquí han participat també allà".

Ferran Serra amb el seu caball Outje, un frisón holandès
Hi havia moltes escoles de la zona que es van deixar veure per allà simplement per agafar el paper d'observadors o fins i tot en alguns casos de participants com n'és un exemple l'escola de ponys "Les Alforgas" a càrrec de la seva professora Esther, la qual assegura que actualment hi ha "molt d'interès per tot el tema equestre".
Alumnes muntats sobre ponis, escola Les Alforgas
Finalment es pot dir que hi van haver dos factors vitals que van garantitzar l'èxit de la Fira de Sant Martirià. Un d'ells és el contacte humà amb els animals que va estar present durant els tres dies i que hauria de ser vital en aquest tipus d'esdeveniments sempre.
I el segon d'ells és la cura i la paciència que tenen els cuidadors amb les seves mascotes avans, després i sempre en tot moment. Els utensilis que utilitzen per la seva cura i finalment "el tipus de pentinat" que poden presentar aquests fantàstics animals.

Propietari pentinant el seu caball

El que si que s'ha de dir com a valoració general de l'esdeveniment és que es va dur a terme amb molta professionalitat i de ben segur no va deixar indiferent a ningú!
Us deixo dos reportatges fotografics, ja que a vegades val més una imatge que mil paraules.

CONTACTE HOME-ANIMAL

En Sultan i la Clara

Els petits amb els "petits"











Per tenir un bon record de la diada

Una escena emotiva


ELS PENTINATS EQUESTRES


Narym: " A mi m'agrada recollit"



"A mi m'agrada com una estrella de rock"













"A mi m'agrada el cabell llis de pija"


"A mi m'agrada que no em vegin"

"Un exemple de cabell elegant"


Ens ha agradat!
  • No hi havia barreres entre els cavalls i el públic, importancia del contacte humà
  • La informació meteorològica detallada, molt eficaç i espontànea degut a la inestabilitat d'aquell cap de setmana

"Estic content perquè tinc un abric nou!"
un altre de les propostes de la Fira de Sant Martirià

3 comentarios:

  1. Elisabet,no has penjat la foto d'en Jet i els galgos 112,que també tenien molt encant.
    mangels

    ResponderEliminar
  2. Gràcies!
    A vegades hi ha tant material i tot tan bó, que és impossible que no se't escapi res! hahaha un salut!

    ResponderEliminar
  3. M'agraden molt les fotos! Totes amb encant.

    ResponderEliminar