martes, 22 de noviembre de 2011

UN DIUMENGE MOLT DOLÇ!

FIRA DEL PA I LA XOCOLATA

Exitoses piruletes artesanes de xocolata

El passat cap de setmana, concretament el diumenge 20 de Novembre va tenir lloc a Sant Gregori la Fira del pa i la xocolata, una dolça proposta que va reunir amants d'aquest producte d'arreu de la provincia per gaudir d'un dia un tant diferent.
Només d'arribar a la zona de Sant Gregori (a prop de Girona) la dificultat que es podia presentar per trobar el lloc era mínima per als visitants, degut a les bones indicacions de la organització i la facilitat per trobar aparcament que t'indicaven els mateixos organitzadors.
Aquesta Fira es centrava basicament en els dos aliments protagonistes el pa, aliment bàsic i molt consumit diariament per la majoria de persones, i la xocolata un producte exquisit i més llaminer.
Va ser una iniciativa destinada a tot tipus d'edats però cal dir que predominaven les families que gaudien d'una varietat important d'activitats infantils entre les quals destacaven els tallers de pa i forneria, la possibilitat de fer dibuixos amb xocolata, espectacles musicals i molts jocs.
També n'hi havia per els més grans i sobretot per als que els agrada la cuina, un exemple en va ser el concurs de coques, pastissos i figures, organitzat per el casal de gent gran que tenia com a primer premi un tentador sopar per dues persones en un restaurant de la zona.

1er postre presentat al concurs

Avans d'arribar a la fira, que estava situada a la plaça Rafael Masó, al carrer continu hi ha havia la 5a concentració de vehicles clàssics on la gent es parava a veure molt encuriosida els antepassats dels nostres cotxes i motos actuals i també alguna que altra reliquia de l'automoció que va sorprendre a més d'un per la seva estètica, motor o simplement originalitat.

5a exposició de vehicles classics

El tast era un factor molt important, i moltes de les activitats incuïen gratuitament aquesta possibilitat. Totes les parades oferien mostres dels seus productes als clients perquè estiguessin segurs de que els agradava allò que es disposaven a comprar. Una data interessant és que absolutament tot el pa estava fet a la fira i en directe. Com una venedora va dir: "a més de ensenyar aquest fantàstic ofici, molt adient crec en aquest tipus de fira, els demostres als teus clients que el teu producte és de qualitat".

Panadera explicant els tipus de producte i elaboració

Els bars i restaurants de la zona oferien caixetes de bombons de la marca NESLE, que participava com a col·laboradora de la fira.
Un altre exemple en són els berenars i esmorzars populars que es van anar fent durant tot el dia que consistien, obviament, de pa i xocolata, en aquest cas, desfeta. La gent entusiasmada va disfrutar de totes aquestes possibilitats que van fer de la seva visita una de més dolça.

Omnivi, durant la xerrada/tast sobre la xocolata
Finalment una de les millors activitats i també una de les més valorades per el públic va ser la xerrada/degustació a càrrec d'Omnivi, un expert en el tema de la xocolata. Allà la gent va poder de disfrutar i descobrir la història d'aquest producte al mateix temps que el probava tots els seus tipus i formes diferents. La part que més va agradar, però, va ser la de "consells casolans pràctics" on el locutor donava útils consells sobre la seva conservació, les textures que adopta en diferents aspectes, quan és bò i quan no...etc. també va fer esment a diverses dades interessants com el consum de xocolata en diferents països o l'origen de marques tan conegudes com són "Nocilla" o "Nutella".
La gent va participar activament i comentaven entre ells temes de cuina, o coses que simplement no savien i s'havien dit durant aquesta xerrada. Va ser una bona manera de combinar el coneixement amb "el plaer" de tastar una bona xocolata, i a més de franc! 


Ens ha agradat!

  • La participació al taller de degustació de xocolata i la interacció entre públic-locutor

  • Fàcil aparcament i bona gestió i organització a càrrec dels encarregats de la fira
Taller de xocolata per als més petits

Figures artesanes fetes de pa

1 comentario: