miércoles, 16 de noviembre de 2011

MÉS QUE UN LICOR

30a FESTA DE LA RATAFIA
Cartell de la Festa de la Ratafia 2011
Un any més, com és d'esperar per tots els habitants de Santa Coloma de Farners arriba una de les festes més emblemàtiques, la Festa de la Ratafia, coneguda arreu de la província gironina.
Durant el passat cap de setmana i durants la setmana anterior els carrers van estar plens de gom a gom i ni tan sols l'intensa pluja va fer minvar l'ambient del carrer i les ganes dels seus visitants i participants.
La Festa de la Ratafia, organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia, ha constatat en el seu 30è aniversari que és un esdeveniment viu i molt estimat a la ciutat.
La varietat d'activitats de cultura catalana, concerts, sopar de la ratafia o les ofertes de l'espai Ratafiàrium amb tallers de cuina i d'elaboració de ratafia han comptat amb la participació d'un nombrós públic que s'ha interessat per cada detall de la festa. Durant aquests dies s'han viscut situacions gens habituals a la capital de la Selva com el fet que dissabte a la tarda es van formar retencions de vehicles a l'entrada de la ciutat.

Els gegants surten amb la cercavila


Concurs de Ratafia, mostres dels
concursants
També van tenir èxit les paradetes del voltant del pavelló, on la gent aprofita per fer un vol, comprar o simplement gaudir d'una tarda tranquila, amb la companyia amb la que es vulgui compartir una bona estona.

Els comerços, restaurants i entitats del poble hi van voler posar una mica de la seva part i van oferir una àmplia varietat d'exposicions relacionades amb el producte i els restaurants van deleïtar els seus clients amb deliciosos menús elaborats per la festa.
Durant aquestst dies es van fer també molts actes de caire cultural i lúdic, per ex. un dels fets més destacats va ser el concert del grup Manel, que va tenir un gran èxit, i altres activitats que també es van poder veure com la colla castellera "Els arreplegats de la Zona Universitaria", els bastoners de Sils..i molts altres.

Enguany el concurs de la ratafia 2011 ha batut rècord de participants amb 157 ratafies casolanes. En el decurs del sopar de la ratafia, el jurat va decidir les ratafies guanyadores entre les 10 que van quedar finalistes.

Venedora de flors i productes naturals

Presentant els diferents tipus de vi a la gent


ENS HA AGRADAT!
  • L'oferiment amable i entusiasmat de tastets de Ratafia.
  • La varietat d'activitats que oferia la Festa en motiu de celebració dels seus 30 anys.

Tastets de ratafia per els visitants

No hay comentarios:

Publicar un comentario