jueves, 27 de octubre de 2011

PETITS GRANS COMERÇOS!

UNA VISITA PER EL BARRI VELL


Carreró del Barri Vell de Girona
 Aquest finde un altre de les activitats proposades va ser la endinsar-se en les profunditats del Barri Vell de Girona, i allà puc assegurar que vaig descobrir verdaderes maravalles.
Però primer de tot, on està? El Barri Vell es situa a la part de la ciutat que es troba –o es trobava– delimitada per les muralles medievals i els baluards d'època moderna. És la Girona d'abans de 1895, anterior a l'enderroc de les muralles. Dins seu, hi ha els principals monuments de Girona i tot l'urbanisme primigeni i primitiu de la ciutat. Aquest barri fou objecte d'una profunda renovació a partir de 1982 per part de l'ajuntament, que n'emprengué una rehabilitació i recuperació, tot enfocant-lo vers el turisme. Després de gairebé dos decennis, el Barri Vell és el principal pol d'atracció turística de la ciutat, amb una gran part d'immobles rehabilitats i l'urbanisme recuperat, especialment el del call jueu.
Entre moltes de les coses que es poden trobar allà en destacaré quatre de molt diferents entre si, però totes amb una peculiaritat: l'espai. I es que a partir d'aquests exemples es preten demostrar que l'espai no sempre és un condicionant bàsic, i que amb poc es poden fer coses increibles.


Can Pop (Gallery and shop)

Mostra del tipus de obres de l'exposició

En primer lloc tenim una petita botiga i alhora galeria anomenada Can Pop. El seu propietari Pau Ribes va obrir fa un any, al 2010 i fent broma de la situació econòmica: "No hem notat la crisis, vam obrir fa un any i ja estàvem dins!".
Can Pop a més de ser una botiga on podem trobar samarretes, treballs fets a mà a partir de tècniques com la tinta china, el rotulador i l'spray..i altres articles, és també una galeria que proporciona un tipus d'art "diferent", ideal per qui li agradin els regals originals e informals. Segons Ribes, els compradors es situen entre els 20 i 65 anys i solen comprar diferents coses.

Actualment del 29 de setembre al 3 de novembre hi ha muntada l'exposició NORTEONE, de Josep Brugués, tatuador i grafiter de Girona. També s'ha tret un llibre de l'exposició molt original i recomanable.
Desitgem sort a aquest petit negoci i donem la enhorabona per una idea tan innovadora en un dels barris més antics de Girona.

Pau Ribes, propietari de Can Pop

Santa & Clara

Un client interessat en llibre de disseny

Una altre dels llocs amb més encant és la botiga Santa & Clara, una botiga fina d'exposició amb objectes de tots tipus i amb un disseny afrancesat vertaderament exquisit.
Els propietaris i dissenyadors, Manel i Yolanda, van saber com aprofitar un petit espai per obrir una botiga amb productes únics, amb una gran varietat però tot amb molt bon gust i disseny.
Un dels productes més curiosos que hi ha són uns quadres amb imatges de noies fets per unes noies de Banyoles, la colecció es diu "Males Nenes".
Degut al coneixement sobre els dissenyadors més importants actualment podem trobar molts llibres de disseny, com per exemple de la Rebecca Dautremer.

Un altre detall que agrada molt i que ofereixen a la botiga són les joies i la bijuteria de la marca "Satellite" de la qual tenen arracades, collarets i penjolls d'estil barroc. 


Arrecades de la marca "Satellite"

 
Llibres de disseny i coleccions variades























Vista general de la botiga
 El te dels ciutadans

Una de les més petites botigues del Barri Vell és la botiga de te: El te dels ciutadans, que no ocupa més d'uns 20m quadrats. Tot i ser tan menuda és increible la varietat de te diferents que ofereix en quant a gustos, tipus..etc. També se'n destaca molt positivament la qualitat del producte.
És un negoci familiar que porta actiu 10 anys, i per experiència pròpia asseguren que el consum de te com a producte puja cada cop més i més.
Això es degut a que està de moda combinar salut i plaer i són dos coses que aquest tipus de producte ens pot oferir.

Elena Roig, propietària d'aquest petit local de Girona i posseidora a més a més d'un a Barcelona assegura que "El te s'ha posat molt de moda a Espanya, cada cop més".
La clientela més habitual de la botiga són la gent de Girona, i el producte que més èxit té és el te negre, també anomenat "Xai".

Diferents tipus de te a la botiga

Soldats de Plom 2011

 Aquest cap de setmana, com a novetat avans de les fires de Sant Narcís el Baluard de Girona amb l'ajuda de diferents entitats gironines van organitzar la XXXI Mostra de figures històriques que inclou el XI concurs de formacions i el XVI concurs internacional.

Interessats mirant els soldats exposats

L'exposició de soldats de plom estava formada per dues parts, per un costat figuretes de les formacions Nacionals, en són un exemple les exposicions de Narcís Ambros i Puig, i una altra part d'Internacionals on hi havia una part més de ficció que tenia figures més fantástiques.

Gent de totes les edats va anar a veure aquest esdeveniment. Els coleccionistes més aficionats van disfrutar enguany de les instal·lacions que oferia la mostra on es podia veure i estudiar al detall el treball sobre les figures dels més professionals.

Es va dur a terme en una sala molt curiosa, com totes les comentades bastant limitada d'espai, però no per això de menys qualitat ja que només obre les portes tres cops a l'any per esdeveniments importants com el Temps de Flors, la Via Crucis i finalment l'Exposició de soldats de plom.
Un altre motiu per el qual es coneguda és perquè s'hi va gravar una de les escenes de la famosa pel·licula "El perfume".



Pantalla on es veu el treball de les peçes


Exposició fantàstica de figures




















ENS HA AGRADAT!
  • El bon aprofitament que es pot arribar a fer a partir d'un espai tan petit.
  • La varietat de productes, decoració...en cada botiga d'aquestes hi ha tot un món!


No hay comentarios:

Publicar un comentario