jueves, 13 de octubre de 2011

TRES EN UN! Fira de la Poma

Fira de la Poma


Camps de pomes
Com és típic, l'Armantera es vesteix un any més de tonalitats verdes, vermelles i grogues per donar pas a la XVI Fira de la Poma, un esdeveniment annual que combina exposicions, venda, degustació i moltes coses més relacionades amb aquesta fruita tan deliciosa.

El passat 8 i 9 d'Octubre va tenir lloc aquesta fira que, de ben segur, no va deixar ningú indiferent. Amb la finalitat d'utilitzar un dels símbols més coneguts d'aquella zona de l'Empordà, durant tot el cap de setmana es van realitzar diversos actes i activitats.

En primer lloc van fer una elaborada exposició de Mobles i objectes antics a la Sala Nova. Aquesta també mostrava diversos quadres relacionats amb les pomes, treballs, dibuixos i manualitats que havien estat fent els nens del poble i finalment un elaborat apartat d'artesania del poble.

Iaia Badrum, presentan l'exposició de la Sala Nova

En aquesta esplèndida exposició hi va aportar molt la Iaia Badrum, una senyora molt apreciada entre la gent d'allà, la qual amb 82 anys es dedica a portar diferents tallers de teatre, ganxet de colors..etc. i es que segons ella:

"Es mucho mejor hacer las cosas a mano tu mismo,
que comprar cosas ya hechas por los demás"




Un altre aspecte molt interessant de la fira va ser la degustació. Moltes persones es van animar a participar de manera voluntària en l'elaboració de postres casolans fets amb poma. Al matí la feina va ser exposada, i a la tarda en van poder disfrutar encara més provant els dolços i pastissos que més els agradaven.


Degustació de postres de bon matí

En aquesta fira no només la degustació de postres va ser la protagonista, també va trobar un lloc la de vins, sobretot una empresa de la zona, "Enòlia" formada per un grup d'amics empordanesos amb ganes de donar a conèixer el seu producte, el qual va tenir molt d'èxit entre els visitants.


Produció vinícola: Enòlia, degustació

No podem oblidar que una part vital de la Fira va ser per suposat la venta de pomes de la zona. Els venedors de les parades de pomes temptaven als seus clients amb unes ofertes un tan irresistibles. Un exemple n'és el de la bossa, proposaven a la gent omplir una bossa amb totes les pomes que vulguessin (de qualsevol tipus) per només 5€, no cal dir que la gent marxava molt satisfeta i aprofitaven de manera considerable tal oferta.


Carregant tantes bosses de pomes com es pugui

ls nens també van tenir el seu paper en aquesta festa. N'hi havia molts que ja exercien de petits comerciants, i amb la cara pintada en motiu de la fira començaven a vendre i ajudar el negoci familiar.
Per tots aquells amb vena artistica es va proposar un petit concurs, un concurs de dibuixar pomes, tenint en compte també que les millors pomes serien exposades en diferents murals posteriors. Cal dir que molts nens es van animar, i l'activitat va ser tot un èxit.


Mural fet per els nens que venien a la fira

ENS HA AGRADAT!
  • L'impressionant paisatge.
  • L'exquisita exposició de la "Sala Nova".
  • Les bones indicacions i la facilitat per trobar aparcament.


Exposició, manualitats del nens i nenes

Els petits però grans comerciants

Anglèsos i alemanys, entusiasmats per la Fira de la Poma


No hay comentarios:

Publicar un comentario