martes, 18 de octubre de 2011

ARBÚCIES ES VESTEIX DE TARDOR

Fira de la Tardor

Parada de venta de castanyes

Un any més Arbúcies dona pas a una de les seves fires més tradicionals: La Fira de la Tardor, la qual preten acostar a la gent les tradicions i activitats més típiques i adequades per aquesta època de l'any.
És va dur a terme durants els dies 15 i 16 d'Octubre, i en dos dies la Fira es pot dir que es va vendre per si sola gràcies a l'ampli ventall d'activitats que va oferir.
Durant tot el cap de setmana els diferents venedors van mostrar els seus millors productes i comerços als visitants de la fira, la majoria d'aquests fets artesanalment. Entre els més venuts tenim la mel natural, el pa de pagès, pomes de la zona, embutit i finalment els formatges.

També cal destacar els dos productes més típics de la tardor, les castanyes i els bolets, encara que d'aquests n'hi va haver ben pocs enguany. Tot i així en van tenir prous i més que suficients per celebrar la castanyada i el 19è Concurs de boletaires, seguit de vàries exposicions on els experts en el tema presentaven i ensenyaven els diferents tipus de bolets que es poden trobar i les seves propietats.

Pa artesanal que oferien les parades

L'associació de comerç, que agrupa 63 establiments del poble, va jugar un paper important ja que està molt vinculada al poble i a les seves activitats i festes més popular en les quals participa activament.
I els qui van agafar molt de protagonisme aquest any van ser els artesans, degut a la constant interacció amb el públic, ja que no només posaven a la venda els seus productes, sino que també presentaven davant d'un públic molt curios e interessat la seva difícil feina. Vidriers, ceramistes, ferres i fins i tot cistellers! Com el Sr. Josep Vilà, que molt amablement mostrava als visitants la seva dificil tasca i alhora apreciat "hobby" de fer cistells.

Josep Vilà mostran les eines de treball

Els nens van participar amb moltes ganes a les activitats proposades, com anar a fer un passeig en poni, fer de Chef per una tarda i muntant collages amb diferents elements de la natura com fulles, sorra, pedra i castanyes..., estaven fets tot uns artistes!

Dibuixos fets per els nens i nenes de la fira


Una petita genet disposada a muntar un poni


Finalment cal dir que hi va haver lloc per tothom, incluït per les bandes que van venir per donar una mica d'ambient i animar la festa, com per exemple "Xarop de Canya" que van oferir durant tota la tarda de dissabte festa, música, teatre i molta diversió!


"Xarop de canya" animant l'ambient de la fira

ENS HA AGRADAT!
  • La varietat d'activitats infantils que hi havia.
  • El bon tracte i la simpàtia de la gent que organitzaven la fira.

A punt per donar un vol en poni

Anem a fer crepes!

Ceramista treballant en directe

No hay comentarios:

Publicar un comentario