miércoles, 19 de octubre de 2011

QUAN EL PASSAT I EL FUTUR ES FUSIONEN

SANT LLUC 2011

Cartell de la fira de Sant Lluc

Una de les festes més apreciades i alhora dignes de visitar és la celebració de Sant Lluc a Olot, que enguany es van celebrar el passat 15, 16 i 18 d'Octubre.
Com tots els anys molts dels visitants que venen a visitar-ho i els mateixos lectors del blog es pregunten: Perquè el dia 18 també? La resposta és senzilla, i aquesta vegada ens ve donada de la mà d'un Olotí, Pere Camps:

"Olot durant molt de temps havia estat una escola paisatgística, i ja des de fa molts anys, potser temps de Franco i tot els pintors més joves van voler qüestionar una de les preguntes més populars d'aquella època: Perquè només la gent rica té quadres? Encesos per la flama d'una idea van voler posar fi a aquella situació i van pretendre que tan rics com pobres puguessin comprar quadres per mitjà d'un Mercat d'Art, que és precisament aquest que a l'actualitat encara perdura i es celebra el dia 18"

I és ben curios el fet, ja que recopilant les opinions de la gent es pot afirmar que un 100% està d'acord en que el Mercat d'Art ha de caure toqui el dia que toqui d'acord amb l'aniversari del primer el 18 d'Octubre, i afirmen que "A qui li agradi l'art, vindrà igualment".
Un altre cas curios és l'enquesta que es va passar a la gent respecte si compraven algun quadre al mercat de l'Art i el 96% va afirmar que sí. Un bonic exemple per tant d'un cas on la tradició guanya amb diferència a l'aspecte més comercial.

Pere Camps, olotí de la zona

Durant el cap de setmana de la celebració la gent va poder disfrutar d'un programa cultural a l'abast de tothom, començant per el Museu Comarcal que en honor a la festa va obrir 4 exposicions diferents i va permetre entrar gratuïtament a tots els visitants durant els dos dies. La coordinadora del museu va donar una explicació molt clara a aquesta promoció: "Falta cultura en general, volem que la gent disruti de les exposicions i que hi hagi una promoció de les obres".

La suissa catalana, Josep Ma Dou i Camps

Una de les exposicions més vistes i que van atraure més l'atenció de la gent va ser la d'Art Contemporani. L'altre va ser per suposat la "Gimcana Artística" que combinava tot tipus d'estils i en la que tothom podia participar, en el cas de fer-ho en tots els tallers el regal era un tiquet de degustació vàlid per: "La tapa de la Fira".

Parella admirant un quadre del qual coneixen els retratats

Mercat de coleccionisme i andròmines

Un altre element destacat va ser per suposat la fira, que a més de comptar de les parades de productes naturals de la zona va presentar el Mercat de coleccionisme i andròmines on els venedors venien objectes d'època, feien intercanvi i comerciaven amb diferents productes.
Els més veterans donar la seva opinió sobre la situació actual de la fira:
"Aquest any destaquem positivament que tot estigui al mateix lloc, una mica més cèntric en general. Negativament per suposat la crisis, es nota que els coleccionistes venen igual però gasten menys"
Com a curiositat van qualificar com a objectes més venuts els cotxes i els còmics, concretament els més antics escrits en llengua castellana.




Robolot, panorama del pavelló

Un altre esdeveniment curiós però molt popular és l'annual Robolot, una exposició de robots de la jornada d'intercanvi.
Dins d'aquesta una de les activitats que recull més participants a nivell nacional e internacional és el concurs de Mini-Sumo robòtic, una competició on els robots lluiten entre ells a mans dels seus propietaris que aspiren a guanyar els fantastics premis en efectiu que otorga l'organització, a més de la possibilitat de ser vistos per empreses destacades d'informàtica que també assisteixen cada any.


El cap de l'organització, Toni Moreno, va afirmar que la jornada havia estat molt satisfactòria i que la participació superava els 150 centres (entre els quals a part de Catalunya n'hi havia de Malaga, Madrid, Sevilla..etc.)
Els visitants també van mostrar el seu entusiasme respecte aquesta activitat, Càndido García, professor de Tecnologia va afirmar:

"No és el primer cop que vinc a aquesta trobada, i crec personalment que així és com s'hauria d'ensenyar tecnologia a les escoles."
 

Xavier Puigmal i Josep Ramon Ayats, guanyadors de l'any passat

Càndido García, professor de 2n ESO. Tecnologia

Finalment, com a punt culminant de la festa de Sant Lluc cal destacar els tastets del conegut cuiner Pep Noguer que va donar una sèrie de classes magistrals a tots els visitants en quant a "Cuina Volcànica".
 I com deien alguns oients: "En dos paraules és capaç de donar el concepte de com i amb què combinar el formatge"

Pep Noguer, presentant la cuina volcànica
 
Disfrutant del tastet de formatge i ví

ENS HA AGRADAT!
  • La poc habitual fusió del que és més modern amb el més tradicional
  • La concentració de totes les activitats en un mateix lloc

Preparant-se per participar al concurs

Exposició d'Art Contemporani

Toni Moreno, director de l'organització
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario