miércoles, 5 de octubre de 2011

FIRA INTERNACIONAL DEL CISTELL



Balcons decorats del Barri Vell


Com a segona activitat remarcable el cap de setmana del 1 i 2 d'octubre vull remarcar una fira d'àmbit nacional e internacional, la Fira del Cistell al Barri Vell de Salt, la qual ja celebra la seva XIV edició.

Durant un cap de setmana molt intens Salt s'ha convertit en el centre d'atenció de tota la cistelleria d'arreu. Amb els balcons i carrers decorats d'acord amb la ocasió, molts artesans de diferents llocs, tan nacionals com internacionals, han volgut assistir a aquesta trobada per presentar els seus darrers treballs. Un cap de setmana per gaudir de tallers de cistelleria, exposicions molt variades, visites guiades per la zona, espectacles, danses i molts altres detalls.

Enguany el programa d'activitats ha estat molt variat. Les exposicions de diferents països i la mostra en directe de la seva feina han deleitat a molts, al igual que els concursos i diferents tallers realitzats i tot i que el principal interés  ha girat al voltant del món de la cistelleria altres activitats també han trobat el seu lloc en aquesta fira.

Els visitants han pogut presenciar diferents tipus de danses, espectacles a càrrec de diversos grups. Entre els més destacats trobem la X trobada de Corals a Salt i la popular Xocolatada de diumenge seguida de l'actuació de la colla castellera dels Marrecs de Salt amb dues colles convidades: els Moixiganguers d'Igualada i Angelets de Vallespir.

Castellers preparats per l'actuació

Els restaurants van poder aportar un toc de la seva millor gastronomia a la fira del Cistell oferint durant els dos dies uns menús especials fets per a l'ocasió amb productes naturals i ho van acabar de complementar amb una novetat molt llaminera, un tast de plats de cuina saltenca a càrrec de les cuineres de Salt.

Tastet de plats saltencs

I com que molts cops val més una imatge que mil paraules, aquí una recopilació d'imatges de la XIV Fira del Cistell de Salt.


Parada de cistells de la fira

La castellera més petiteta

Senyora comprant flors i cistells



Elaboració artesanal de cistells




No hay comentarios:

Publicar un comentario