miércoles, 30 de noviembre de 2011

L'AMOR SÍ TÉ PREU

TOT NUVIS 2011
Una de les figuretes de recordatori de casament

Durant el passat cap de setmana, concretaments del 25 al 27 de novembre, va tenir lloc el ja conegut esdeveniment Totnuvis, una exposició dedicada i pensada per a les parelles que es volen casar, tant les que només els hi falta aquell petit detall com a les que estàn completament perdudes en aquest món de flors, vestits, elegància i formalitat.
Com cada any es va fer al Palau de Fires de Girona i va ser patrocinat per dues grans entitats: La Caixa i La Vanguardia. Dins el recinte s'hi van instal·lar al voltant de 100 expositors els quals van oferir els seus productes i serveis als visitants interessats.
Van participar tot tipus d'empreses: restaurants, càterings, perruqueries, estètiques, vestits, animació, floristeries, agències de viatges...etc.
Malgrat la mala sittuació econòmica moltes empreses no van caure en desesperació i es miren el futur de manera optimista. Un exemple en són els empresaris de "Wedding planner" i "Viatges.kom" que creuen que sempre es pot trobar bones oportunitats.

Empresaris optimistes a Totnuvis 2011

D'altres aprofiten la situació de crisis per reinventar noves maneres de fer negoci, la novetat són les anomenades "Bodas Low Cost" que per un pressupost limitat organitzen un casament un tant diferent, apaptat a les possibilitats dels nuvis i convidats.
Un altre tipus d'empresa que va tenir molta tirada van ser les agències de viatges que van donar la seva opinió sobre el tema. Santi Darde va comentar: "La cosa no està tan malament, almenys per nosaltres. Els llocs més solicitats per les parelles aquest any han estat EEUU i Àsia, uns 10-12 dies de mitjana i en general la tendència de les llunes de mel és fer-les en llocs més aviat càlids."

Director de l'empresa amb una parella

Vestits de festa a la passarel·la
Una de les propostes que més va agradar a la gent va ser la passarel·la on moltes de les botigues, perruqueries i estètiques presentaven els seus millors dissenys i creacions. Entre els participants hi havia Joiers Coma, Magaldi Home, Special Novias...i altres marques conegudes. Els pentinats els va oferir Pentinats Fortià, amb una demostració en directe de la seva feina sobre l'escenari.
A la mitja part també hi va haver lloc per alguna que altre actuació. Susanna del Saz i Maite Amer soprano i mezzosoprano, especialistes en actuacions en casaments van deleitar el públic amb la seva fantàstica veu cantant cadascuna un tema individual i un de conjunt.



Victoria, model de "Pentinats Fortià"

Moltes parelles van voler donar la seva opinió sobre el tema, una d'elles és la formada per Àlex i Alina: "Nosaltres ens casem a principis d'any, hem vingut a la fira concretament per buscar el vestit de núvia. Encara que estiguem en crisis, casar-se la gent es casarà igual però potser amb un pressupost més limitat. L'amor no es pot controlar, ni tant sols per els diners!"

Yolanda i Javi, amb una visió una mica diferent de l'altre van exposar els seus arguments: "Nosaltres sóm una parella que ens casarem l'any que ve, hem vingut perquè no tenim fotògraf. Les parelles ja no es casen tant, és un fet! I no només pel tema econòmic, ara tenir casar-se suposa una gran estabilitat, una estabilitat, seguretat que potser no tenim tant com avans actualment".

Per acabar cal destacar el producte estrella de tota la fira: Les fonts de xocolata, que van causar furar entre els visitants i que segons es diu seràn la nova tendència dels futurs casaments.

Exposició de fonts de xocolata

Ens ha agradat!
  • La interacció alhora de fer la passarel·la entre els models i el públic
  • L'amabilitat dels Dj's i les ganes d'animar l'ambient
50% de descomte en limusines i cotxes d'ocasió

Vista general del Palau de Fires

lunes, 28 de noviembre de 2011

CONCURS DE GOSSOS D'ATURA


Torroella de Montgrí

Els xais, preparats per començar el concurs
Per concloure aquest mes de Novembre i donant pas ben aviat a les fires i tradicions més nadalenques Torroella de Montgrí va celebrar el passat 27 de Novembre el conegut concurs de gossos d'atura, inclòs dintre del marc de la Fira de Sant Andreu.

És un concurs important a nivell nacional, i fins i tot internacional, on participen els millors gossos i pastors per poder demostrar qui és el millor de tots. Dintre d'aquest hi ha dues proves on posa en questió la compenetració entre gos i amo, al igual que les capacitats del gos per rebre, entendre i realitzar correctament la seva feina. Tant en una com a l'altre el gos ha de dirigir les ovelles fins a un lloc determinat i controlar en tot moment el ramat a partir de les ordres que li dona el pastor. Si es supera la primera prova es pot accedir a la segona i al final el gos que té més punts és el guanyador. Per suposat el jurat posa unes regles i criteris determinats com el temps, l'obediència i altres factors.

"El bon rollo" entre els concursants
Aquest any els gossos d'atura estaven molt ben entrenats i això va donar lloc a unes diferències insignificants entre uns i altres que van posar els nervis dels participants a flor de pell i fins l'últim moment no es podia deduïr qui seria el guanyador d'enguany. Tot i això cal dir que entre uns i altres hi havia una relació molt cordial i la competitivitat era el de menys. La majoria eren pastors i gossos que es dediquen a això i treballen en aquesta feina, la mitja respecte l'edat canina oscilava entre 4 i 5 anys, i entre ells feien la broma de: "els nostres gossos no estàn a l'atur!".
La competició es va fer a l'aire lliure, on van instalar unes grades perquè la gent i les seves mascotes puguessin disfrutar de l'espectacle amb tranquilitat i comoditat.

Durant la mitja part de la competició va tenir lloc un interessant espectacle a càrrec del club Parapent Pirenac (d'Organyà) on els seus membres van imitar la competició amb unes disfresses d'allò més treballades i moltes ganes de donar un toc d'humor al matí.
Finalment van acabar amb una demostració de parapent que no va tenir massa èxit degut a les condicions atmosfèriques, no feia gens de vent.

Club Parapent Pirenac d'Organya
 El concursant que va guanyar el primer premi amb 320 punts va ser el vasc Peyo Segurola, però no va ser l'únic guanyador del matí, ja que qui es va emportar el xai que es sortejava amb les entrades del concurs va ser Josep Llinare. Se'ls felicita ben cordialment des d'aquí.

Guanyador: Peyo Segurola i Artzai
Ens ha agradat!
  • Una bona intercomunicació entre els participants i el públic que va crear un ambient càlid i proper

  • Una molt bona distribució del camp per oferir als visitants una acomodació còmoda i ben situada 
Per a totes les edats: Jose Prat i el seu net Arnau
Espectadors preparats per veure el concurs


Un exemple de un dels participants del concurs:


miércoles, 23 de noviembre de 2011

CONTACTE DIRECTE AMB LA NATURA

33a FIRA DE SANT MARTIRIÀ
Participant amb el seu cavall de raça àrab
Una de les fires més antigues però alhora més apreciades de Banyoles és la Fira de Sant Martirià que es va donar el passat cap de setmana, dies 18, 19 i 20 de Novembre. És una fira amb una gran història, ja que se celebra des del segle passat on l'any 1978 es va recuperar i s'ha anat mantinguent fins ara. Un dels problemes als quals es va haver d'enfrontar enguany com moltes de les festes celebrades aquest mes de Novembre va ser la pluja i les adverses condicions meteorològiques.
En aquesta fira podem gaudir de moltes activitats, però cal destacar que el protagonista principal és i sempre serà l'animal, en aquest cas el cavall, al voltant del qual gira el sentit de tota aquesta fira.
Aquest any hi cal dir que hi han hagut menys participants que de costum en les tres categories que presenta la fira: la del cavall clàssic espanyol, el cavall àrab i el cavall de conans.
També ha sigut una mala temporada per els cavalls, ja que degut a la pluja patinen i a les nits es veuen obligats a estar sols i vigilats sota un temps una mica molest. Una parella, Joan i Margarita, visitants de la fira opinen sobre el tema: "No entenem perquè hi ha tants problemes, es podria posar una carpa i a més d'assegurar-se la protecció del recinte no hi hauria tant d'enrenou amb el tema de si fa bon o mal temps".
Vista general del paisatge i els seus participants
Un altre justificació de la poca participació ens la dona Vicente Jodar Fernandez (jutge del concurs), el qual explica: "Potser si que en part és per la crisis, però de fet el manteniment d'un animal com el caball no és excessiu. Què pot costar? Uns 100€ al mes? Potser és més car mantenir un Rotweiller! Tot i així està molt bé per ser un campeonat comarcal tenint en compte de que el millor és el de Sevilla i molts dels participants que hi ha aquí han participat també allà".

Ferran Serra amb el seu caball Outje, un frisón holandès
Hi havia moltes escoles de la zona que es van deixar veure per allà simplement per agafar el paper d'observadors o fins i tot en alguns casos de participants com n'és un exemple l'escola de ponys "Les Alforgas" a càrrec de la seva professora Esther, la qual assegura que actualment hi ha "molt d'interès per tot el tema equestre".
Alumnes muntats sobre ponis, escola Les Alforgas
Finalment es pot dir que hi van haver dos factors vitals que van garantitzar l'èxit de la Fira de Sant Martirià. Un d'ells és el contacte humà amb els animals que va estar present durant els tres dies i que hauria de ser vital en aquest tipus d'esdeveniments sempre.
I el segon d'ells és la cura i la paciència que tenen els cuidadors amb les seves mascotes avans, després i sempre en tot moment. Els utensilis que utilitzen per la seva cura i finalment "el tipus de pentinat" que poden presentar aquests fantàstics animals.

Propietari pentinant el seu caball

El que si que s'ha de dir com a valoració general de l'esdeveniment és que es va dur a terme amb molta professionalitat i de ben segur no va deixar indiferent a ningú!
Us deixo dos reportatges fotografics, ja que a vegades val més una imatge que mil paraules.

CONTACTE HOME-ANIMAL

En Sultan i la Clara

Els petits amb els "petits"











Per tenir un bon record de la diada

Una escena emotiva


ELS PENTINATS EQUESTRES


Narym: " A mi m'agrada recollit"



"A mi m'agrada com una estrella de rock"













"A mi m'agrada el cabell llis de pija"


"A mi m'agrada que no em vegin"

"Un exemple de cabell elegant"


Ens ha agradat!
  • No hi havia barreres entre els cavalls i el públic, importancia del contacte humà
  • La informació meteorològica detallada, molt eficaç i espontànea degut a la inestabilitat d'aquell cap de setmana

"Estic content perquè tinc un abric nou!"
un altre de les propostes de la Fira de Sant Martirià

martes, 22 de noviembre de 2011

UN DIUMENGE MOLT DOLÇ!

FIRA DEL PA I LA XOCOLATA

Exitoses piruletes artesanes de xocolata

El passat cap de setmana, concretament el diumenge 20 de Novembre va tenir lloc a Sant Gregori la Fira del pa i la xocolata, una dolça proposta que va reunir amants d'aquest producte d'arreu de la provincia per gaudir d'un dia un tant diferent.
Només d'arribar a la zona de Sant Gregori (a prop de Girona) la dificultat que es podia presentar per trobar el lloc era mínima per als visitants, degut a les bones indicacions de la organització i la facilitat per trobar aparcament que t'indicaven els mateixos organitzadors.
Aquesta Fira es centrava basicament en els dos aliments protagonistes el pa, aliment bàsic i molt consumit diariament per la majoria de persones, i la xocolata un producte exquisit i més llaminer.
Va ser una iniciativa destinada a tot tipus d'edats però cal dir que predominaven les families que gaudien d'una varietat important d'activitats infantils entre les quals destacaven els tallers de pa i forneria, la possibilitat de fer dibuixos amb xocolata, espectacles musicals i molts jocs.
També n'hi havia per els més grans i sobretot per als que els agrada la cuina, un exemple en va ser el concurs de coques, pastissos i figures, organitzat per el casal de gent gran que tenia com a primer premi un tentador sopar per dues persones en un restaurant de la zona.

1er postre presentat al concurs

Avans d'arribar a la fira, que estava situada a la plaça Rafael Masó, al carrer continu hi ha havia la 5a concentració de vehicles clàssics on la gent es parava a veure molt encuriosida els antepassats dels nostres cotxes i motos actuals i també alguna que altra reliquia de l'automoció que va sorprendre a més d'un per la seva estètica, motor o simplement originalitat.

5a exposició de vehicles classics

El tast era un factor molt important, i moltes de les activitats incuïen gratuitament aquesta possibilitat. Totes les parades oferien mostres dels seus productes als clients perquè estiguessin segurs de que els agradava allò que es disposaven a comprar. Una data interessant és que absolutament tot el pa estava fet a la fira i en directe. Com una venedora va dir: "a més de ensenyar aquest fantàstic ofici, molt adient crec en aquest tipus de fira, els demostres als teus clients que el teu producte és de qualitat".

Panadera explicant els tipus de producte i elaboració

Els bars i restaurants de la zona oferien caixetes de bombons de la marca NESLE, que participava com a col·laboradora de la fira.
Un altre exemple en són els berenars i esmorzars populars que es van anar fent durant tot el dia que consistien, obviament, de pa i xocolata, en aquest cas, desfeta. La gent entusiasmada va disfrutar de totes aquestes possibilitats que van fer de la seva visita una de més dolça.

Omnivi, durant la xerrada/tast sobre la xocolata
Finalment una de les millors activitats i també una de les més valorades per el públic va ser la xerrada/degustació a càrrec d'Omnivi, un expert en el tema de la xocolata. Allà la gent va poder de disfrutar i descobrir la història d'aquest producte al mateix temps que el probava tots els seus tipus i formes diferents. La part que més va agradar, però, va ser la de "consells casolans pràctics" on el locutor donava útils consells sobre la seva conservació, les textures que adopta en diferents aspectes, quan és bò i quan no...etc. també va fer esment a diverses dades interessants com el consum de xocolata en diferents països o l'origen de marques tan conegudes com són "Nocilla" o "Nutella".
La gent va participar activament i comentaven entre ells temes de cuina, o coses que simplement no savien i s'havien dit durant aquesta xerrada. Va ser una bona manera de combinar el coneixement amb "el plaer" de tastar una bona xocolata, i a més de franc! 


Ens ha agradat!

  • La participació al taller de degustació de xocolata i la interacció entre públic-locutor

  • Fàcil aparcament i bona gestió i organització a càrrec dels encarregats de la fira
Taller de xocolata per als més petits

Figures artesanes fetes de pa

viernes, 18 de noviembre de 2011

ENTRA, QUE ÉS GRATIS!

LLORET DE MAR
Vista lateral de les parets de la riera
Aquesta setmana com a novetat vull presentar un mini reportatge d'un petit però alhora  gran fet a Lloret de Mar que potser passa desaparcebut per molts dels seus habitants, però que no deixa indiferents als seus visitants.
Aquesta vegada la notícia es troba en una riera que passa per la ciutat i que suposadament desemboca al mar, concretament en les parets que envolten la riera ja que no són els típics murs grisos de formigó que estem acostumats a veure. La novetat és la seva atipica estètica, plena de graffitis que perduren durant aproximadament 1km per les dues bandes laterals.

És inevitable no veure-ho quan passes amb cotxe, o simplement quan passes caminant per allà ja que són dibuixos i dissenys totalment originals i fets professionalment per diferents autors que han anat aportant el seu petit gra de sorra a aquesta "exposició a l'aire lliure" tan peculiar.


Manuel i la seva marcota Bron
En Manuel, un jove habitant de 26 anys que fa temps que resideix al barri ens dona la seva opinió sobre el tema:
"La gent del barri estàn d'acord i estàn acostumats a aquest tipus de decoració, el problema està en que ultimament es comenta el fet que potser l'ajuntament es disposa a cobrir aquesta riera i convertir-la en una entrada a Lloret de Mar. Seria tota una llastima ja que és un lloc amb personalitat pròpia i no desagrada a ningú".

Així doncs estarem pendents d'aquesta informació, i de moment acabo aquest petit article amb una recopilació de fotos del lloc i de les seves millors obres. 









jueves, 17 de noviembre de 2011

XI FIRA MEDIEVAL

LLORET DE MAR
Bandera en un dels carrers de la Fira Medieval
Un any més, com és ja tradició, Lloret celebra per onzena vegada la seva coneguda Fira Medieval on la ciutat fa un gir de 360º per tornar a l'edad feudal i transformar els seus carrers, plaçes...i fins i tot la seva gent!
Es va celebrar el passat cap de setmana del 12 i 13 de Novembre i tot i la inestabilitat meteorològica d'aquells dies es va poder celebrar sense cap incidencia ni imprevist. Una de les coses que sorprenen cada any i enguany va destacar a la Fira Medieval va ser la decoració, comentada i valorada per molts dels visitants. "Per una fira de tipu així es valora més que hi hagi un lloc bonic i agradable per passejar, ambientat en motiu d'aquesta que no pas una varietat molt gran d'activitats" comentava la gent.
Hi havia una gran varietat de parades i moltes d'elles a més de vendre el seu producte feien una demostració en directe de la seva feina com per exemple les de ceràmica, vidre, forja, cistells o pa. Aquesta última va causar gran impresió entre el públic i va tenir un èxit molt productiu que per suposat va afavorir les seves vendes.
Propietaris de la parada de pa artesà
Hem agafat tres parades d'exemple on es feien coses molt diferents però que tenien un objectiu en comú, contribuir productivament a la fira e intentar obtenir una mica de benefici aprofitant aquesta oportunitat.
1) La primera parada a destacar és la cistells d'en Jaume de Can Piu de Bruñila, el qual porta molts anys dedicant-se al negoci, explica com a curiositat que els instruments que fa servir són de Santa Coloma i absolutament cadascun d'ells són de la seva familia que han anat passant de generació en generació i ara deuen tenir aproximadament més de 100 anys.
Jaume de Can Piu de Bruñila a la seva parada
2) La segona novetat ens la porta Daniel, un alemany vingut des d'Andalusia i que explica una mica la situació actual per la gent que ve de tan lluny només per venir a la fira. "Aquest any m'he vist afectat per el problema econòmic que afecta arreu, l'ajuntament ja no dona tantes ajudes i no cobreix els gastos de la gent que com jo venim de lluny i això no ens surt gaire rentable, la crisis no ajuda gens!"
En Daniel es dedica a la fusta, i ho fa amb una màquina molt antiga que es va comprar als 10 anys i que l'ha acompanyat fins ara en el seu negoci.

Daniel i la seva parada de fusta
3) Angel Masnou, un hilarienc que porta 7 anys dedicant-se a la fusta i que com cada any ve per fer la seva petita aportació a la Fira Medieval. Ell calculant els tres darrers anys assegura que hi ha hagut una perdua econòmica bastant notable (gairebé arribant a uns 3000€, contant que l'any passat la pèrdua va ser d'uns 600€ i comparada amb fa dos anys 1000€) però malgrat això la seva opinió és clara: "Jo no hi crec massa en això de la crisis, crec que gran part és aquesta por psicològica i que el problema és que a la televisió ens espanten més i més".
Àngel Masnou, venedor de Sant Hilari Sacalm
Una de les propostes d'aquest any que va interessar molt als visitants va ser una exposició de Màquines de tortura d'aquella època. Els visitants es van veure atrets per els diferents artilugis exposats i van gaudir de la possibilitat de informar-se una mica sobre cada i submergir-se en la història.
Visitants interessats en una màquina de tortura
També hi va haver temps per reposar i fer un mos gràcies a les variades i nombroses parades de menjar que oferia la fira. Uns visitants del poble veí, Blanes que asseguren venir cada any van disfrutar de un bon àpat i van dir: "El més important és que hi hagi un bon lloc per passejar i menjar".
Parades de menjar oferint deliciosos plats casolans

Visitants de Blanes contents després d'un bon àpat

A part de tot això la fira oferia activitats relacionades amb el tema medieval com passejos en poni, balls tradicionals o la possibilita de que els propis artesans de les parades fessin un taller relacionat amb la seva especialitat. En aquesta última activitat molts nens es van animar a fer d'artesans per un dia.
Visitants "moders" aprenent els "antics" oficis


Ens ha agradat!
  • Les presentacions de les parades molt ben decorades
  • L'integració del públic immigrant a una fira tan tradicional
La fantastica decoració de les parades  

El toc musical de la fira